Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. W miseczce mieszamy przyprawę do mięs Knorr, czosnek w mini kostkach Knorr, wędzoną paprykę i musztardę.

Krok 2

Marynatą nacieramy kurczaka i wkładamy do rękawa do pieczenia. Rękaw zawiązujemy z dwóch stron i wkładamy do piekarniki.

Krok 3

Pieczemy w 190 stopniach Celsjusza ok. 60 minut. Aby skórka wyszła chrupiąca po ok. 45 minutach przecinamy rękaw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej