Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie
łatwe
16 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
1 łyżka
3 łyżki
1 kilogram
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. W miseczce mieszamy przyprawę do mięs Knorr, czosnek w mini kostkach Knorr, wędzoną paprykę i musztardę.
Krok 2
Marynatą nacieramy kurczaka i wkładamy do rękawa do pieczenia. Rękaw zawiązujemy z dwóch stron i wkładamy do piekarniki.
Krok 3
Pieczemy w 190 stopniach Celsjusza ok. 60 minut. Aby skórka wyszła chrupiąca po ok. 45 minutach przecinamy rękaw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej