Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie

Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Agata Chmielewska

Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - składniki:

  • podudzia z kurczaka - 1 kilogram
  • musztarda - 3 łyżki

Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - Sposób przygotowania:

  1. Pałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. W miseczce mieszamy przyprawę do mięs Knorr, czosnek w mini kostkach Knorr, wędzoną paprykę i musztardę.
  2. Marynatą nacieramy kurczaka i wkładamy do rękawa do pieczenia. Rękaw zawiązujemy z dwóch stron i wkładamy do piekarniki.
  3. Pieczemy w 190 stopniach Celsjusza ok. 60 minut. Aby skórka wyszła chrupiąca po ok. 45 minutach przecinamy rękaw.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONE PODUDZIA KURCZAKA W MUSZTARDOWO-PAPRYKOWEJ MARYNACIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. W miseczce mieszamy przyprawę do mięs Knorr, czosnek w mini kostkach Knorr, wędzoną paprykę i musztardę.

2

Marynatą nacieramy kurczaka i wkładamy do rękawa do pieczenia. Rękaw zawiązujemy z dwóch stron i wkładamy do piekarniki.

3

Pieczemy w 190 stopniach Celsjusza ok. 60 minut. Aby skórka wyszła chrupiąca po ok. 45 minutach przecinamy rękaw.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR

    Przyprawa do mięs Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Śledzie, Grillowany pstrąg , Łosoś i sandacz w miłosnym splocie, Przepis z obiad filet z indyka, Piersi drobiowe w marynacie, Pikantny sos bolognese , Sałatka kebab - VIDEO, Kolorowa sałatka z serem, Zupa gulaszowa, sałatki z mięsem, zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Przekąski, Dorsz w kieszonce z warzywami, Pieczeń wołowa na sposób staropolski, Sałata z serem feta w greckim stylu, Zupa pomidorowa, Pikantne mule z fasolą, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Karp Wigilijny, Zupa ogórkowa, Przepis z sos do zapiekanki ziemniaczanej, Chilli Con Carne - VIDEO, Przepis z przystawki z ciasta francuskiego, sałatki z sałaty lodowej -, zapiekanki z ziemniaków, Sałatka z tortellini z brokułami i szynką, zupa brokułowa -, Pikantna flądra w boczku, Przepis z pałki z kurczaka pieczone, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z zapiekanki z makaronem przepisy, Neapolitańskie spaghetti z pomidorami i szpinakiem, farsz do naleśników, Przepis z sałatka z pekińskiej -, soczewica przepisy, Pierś kurczaka z porzeczkami, Wykwintna sałatka śledziowa z buraczkami, Szaszłyki z kurczaka na grilla , Marynowane piersi w jogurcie z curry, Sałatka Gyros, Kluski , Przepis z mięso mielone wołowe, zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami, Tortilla - VIDEO, Karp, Kaczka z winogronami w białym winie, Przepis z ser ricotta, Rosół, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Kotlet de volaille - VIDEO, zapiekanki warzywne, pieczona ryba z warzywami, Karp w galarecie, Pasta śródziemnomorska, Grillowany kurczak na ostro, Kurczak z białym winem, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Sałatka Cezar - VIDEO, Naleśniki, sos do kaszy gryczanej, sałatki ryżowe, Obiad, Sos rosyjski I, Golonka