Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. W miseczce mieszamy przyprawę do mięs Knorr, czosnek w mini kostkach Knorr, wędzoną paprykę i musztardę.

Krok 2

Marynatą nacieramy kurczaka i wkładamy do rękawa do pieczenia. Rękaw zawiązujemy z dwóch stron i wkładamy do piekarniki.

Krok 3

Pieczemy w 190 stopniach Celsjusza ok. 60 minut. Aby skórka wyszła chrupiąca po ok. 45 minutach przecinamy rękaw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybkie skrzydełka w coli
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej