Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżka

3 łyżki

1 kilogram

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. W miseczce mieszamy przyprawę do mięs Knorr, czosnek w mini kostkach Knorr, wędzoną paprykę i musztardę.

Krok 2

Marynatą nacieramy kurczaka i wkładamy do rękawa do pieczenia. Rękaw zawiązujemy z dwóch stron i wkładamy do piekarniki.

Krok 3

Pieczemy w 190 stopniach Celsjusza ok. 60 minut. Aby skórka wyszła chrupiąca po ok. 45 minutach przecinamy rękaw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone podudzia kurczaka w musztardowo-paprykowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kremowy rybny gulasz
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej