
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
10 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka oczyść, opłukaj i osusz.
Krok 2
Masło roztop, przestudzone wymieszaj z miodem, imbirem, papryką słodką, solą i pieprzem.
Krok 3
Udka zanurz w maśle i przyprawach, pozostaw na 1 godzinę w chłodnym miejscu.
Krok 4
Porcje mięsa ułóż w brytfannie, na nich połóż cząstki cebuli białej i czerwonej.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej