Pieczone udka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone udka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oczyść, opłukaj i osusz.

Krok 2

Masło roztop, przestudzone wymieszaj z miodem, imbirem, papryką słodką, solą i pieprzem.

Krok 3

Udka zanurz w maśle i przyprawach, pozostaw na 1 godzinę w chłodnym miejscu.

Krok 4

Porcje mięsa ułóż w brytfannie, na nich połóż cząstki cebuli białej i czerwonej.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pancakes z truskawkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej