
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
10 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka oczyść, opłukaj i osusz.
Krok 2
Masło roztop, przestudzone wymieszaj z miodem, imbirem, papryką słodką, solą i pieprzem.
Krok 3
Udka zanurz w maśle i przyprawach, pozostaw na 1 godzinę w chłodnym miejscu.
Krok 4
Porcje mięsa ułóż w brytfannie, na nich połóż cząstki cebuli białej i czerwonej.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej