Pieczone udka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oczyść, opłukaj i osusz.

Krok 2

Masło roztop, przestudzone wymieszaj z miodem, imbirem, papryką słodką, solą i pieprzem.

Krok 3

Udka zanurz w maśle i przyprawach, pozostaw na 1 godzinę w chłodnym miejscu.

Krok 4

Porcje mięsa ułóż w brytfannie, na nich połóż cząstki cebuli białej i czerwonej.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej