Pieczone udka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczone udka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oczyść, opłukaj i osusz.

Krok 2

Masło roztop, przestudzone wymieszaj z miodem, imbirem, papryką słodką, solą i pieprzem.

Krok 3

Udka zanurz w maśle i przyprawach, pozostaw na 1 godzinę w chłodnym miejscu.

Krok 4

Porcje mięsa ułóż w brytfannie, na nich połóż cząstki cebuli białej i czerwonej.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej