Żeberka pieczone w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka pieczone w miodzie

Autor: Center

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

6 sztuk

0.75 szklanki

1.7 kilograma

2 łyżki

1 sztuka

0.75 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka dokładnie umyć i pokroić na kawałki.

Krok 2

Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować blenderem.

Krok 3

Żeberka moczyć w marynacie ok. 6-8 godzin, aby się zamarynowały.

Krok 4

Wyłożyć całość na głęboką blaszkę i piec w temperaturze 200*C przynajmniej przez 1,5 godziny.

Krok 5

Podawać z pieczonymi ziemniakami. Smacznego :]

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
krokiety z wafla
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej