
Składniki
2 sztuki
6 sztuk
0.75 szklanki
1.7 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
0.75 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka dokładnie umyć i pokroić na kawałki.
Krok 2
Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować blenderem.
Krok 3
Żeberka moczyć w marynacie ok. 6-8 godzin, aby się zamarynowały.
Krok 4
Wyłożyć całość na głęboką blaszkę i piec w temperaturze 200*C przynajmniej przez 1,5 godziny.
Krok 5
Podawać z pieczonymi ziemniakami. Smacznego :]
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























