Żeberka pieczone w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka pieczone w miodzie

Autor: Center

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.7 kilograma

0.75 szklanki

0.75 szklanki

6 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka dokładnie umyć i pokroić na kawałki.

Krok 2

Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować blenderem.

Krok 3

Żeberka moczyć w marynacie ok. 6-8 godzin, aby się zamarynowały.

Krok 4

Wyłożyć całość na głęboką blaszkę i piec w temperaturze 200*C przynajmniej przez 1,5 godziny.

Krok 5

Podawać z pieczonymi ziemniakami. Smacznego :]

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej