Żeberka pieczone w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka pieczone w miodzie

Autor: Center

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.7 kilograma

0.75 szklanki

0.75 szklanki

6 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka dokładnie umyć i pokroić na kawałki.

Krok 2

Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować blenderem.

Krok 3

Żeberka moczyć w marynacie ok. 6-8 godzin, aby się zamarynowały.

Krok 4

Wyłożyć całość na głęboką blaszkę i piec w temperaturze 200*C przynajmniej przez 1,5 godziny.

Krok 5

Podawać z pieczonymi ziemniakami. Smacznego :]

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej