
Składniki
2 sztuki
6 sztuk
0.75 szklanki
1.7 kilograma
2 łyżki
1 sztuka
0.75 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka dokładnie umyć i pokroić na kawałki.
Krok 2
Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować blenderem.
Krok 3
Żeberka moczyć w marynacie ok. 6-8 godzin, aby się zamarynowały.
Krok 4
Wyłożyć całość na głęboką blaszkę i piec w temperaturze 200*C przynajmniej przez 1,5 godziny.
Krok 5
Podawać z pieczonymi ziemniakami. Smacznego :]
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej