Żeberka pieczone w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Żeberka pieczone w miodzie

Autor: Center

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.7 kilograma

0.75 szklanki

0.75 szklanki

6 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka dokładnie umyć i pokroić na kawałki.

Krok 2

Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować blenderem.

Krok 3

Żeberka moczyć w marynacie ok. 6-8 godzin, aby się zamarynowały.

Krok 4

Wyłożyć całość na głęboką blaszkę i piec w temperaturze 200*C przynajmniej przez 1,5 godziny.

Krok 5

Podawać z pieczonymi ziemniakami. Smacznego :]

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka pieczone w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Rogaliki z dżemem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej