
Składniki
10 sztuk
10 szczypt
2 łyżki
10 szczypt
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać i umyć.Powinny być mniej więcej jednakowej wielkości, jeśli są zbyt duże przekroić na pół. Oprószyć solą i pieprzem. Położyc na nie kilka cienkich plastrów margaryny ( 4-5 szt ).
Krok 2
Piec w temp 180 stopni ok 30 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków, zatem proponuję jednego wyjąć i zobaczyć czy jest miękki w środku.
Krok 3
Mimo iż nie ociekały tłuszczem i tak wyłożyłam je na chwilę na ręcznik papierowy . Ziemniaki podałam do pieczonej karkówki:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej