
Składniki
10 sztuk
10 szczypt
2 łyżki
10 szczypt
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać i umyć.Powinny być mniej więcej jednakowej wielkości, jeśli są zbyt duże przekroić na pół. Oprószyć solą i pieprzem. Położyc na nie kilka cienkich plastrów margaryny ( 4-5 szt ).
Krok 2
Piec w temp 180 stopni ok 30 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków, zatem proponuję jednego wyjąć i zobaczyć czy jest miękki w środku.
Krok 3
Mimo iż nie ociekały tłuszczem i tak wyłożyłam je na chwilę na ręcznik papierowy . Ziemniaki podałam do pieczonej karkówki:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























