PIECZONE ZIEMNIAKI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PIECZONE ZIEMNIAKI

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

10 szczypt

2 łyżki

10 szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać i umyć.Powinny być mniej więcej jednakowej wielkości, jeśli są zbyt duże przekroić na pół. Oprószyć solą i pieprzem. Położyc na nie kilka cienkich plastrów margaryny ( 4-5 szt ).

Krok 2

Piec w temp 180 stopni ok 30 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków, zatem proponuję jednego wyjąć i zobaczyć czy jest miękki w środku.

Krok 3

Mimo iż nie ociekały tłuszczem i tak wyłożyłam je na chwilę na ręcznik papierowy . Ziemniaki podałam do pieczonej karkówki:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIECZONE ZIEMNIAKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIECZONE ZIEMNIAKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIECZONE ZIEMNIAKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIECZONE ZIEMNIAKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIECZONE ZIEMNIAKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIECZONE ZIEMNIAKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIECZONE ZIEMNIAKI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PIECZONE ZIEMNIAKI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Quiche z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej