Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

50 gramów

50 mililitrów

120 gramów

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z dorsza skrop oliwą, sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na pół godziny.

Krok 2

Następnie zawiń w folię aluminiową i piecz w 180 stopniach prze 20 minut.

Krok 3

Do rondelka wlej mleko i dodaj pokruszony ser. Podgrzewaj aż ser się rozpuści. Ewentualnie dopraw sos świeżo mielonym pieprzem i solą według upodobań.

Krok 4

Upieczoną rybę przełożyć na talerze, polać sosem i podawać z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej