Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

50 gramów

50 mililitrów

120 gramów

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z dorsza skrop oliwą, sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na pół godziny.

Krok 2

Następnie zawiń w folię aluminiową i piecz w 180 stopniach prze 20 minut.

Krok 3

Do rondelka wlej mleko i dodaj pokruszony ser. Podgrzewaj aż ser się rozpuści. Ewentualnie dopraw sos świeżo mielonym pieprzem i solą według upodobań.

Krok 4

Upieczoną rybę przełożyć na talerze, polać sosem i podawać z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej