Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

50 gramów

50 mililitrów

120 gramów

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z dorsza skrop oliwą, sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na pół godziny.

Krok 2

Następnie zawiń w folię aluminiową i piecz w 180 stopniach prze 20 minut.

Krok 3

Do rondelka wlej mleko i dodaj pokruszony ser. Podgrzewaj aż ser się rozpuści. Ewentualnie dopraw sos świeżo mielonym pieprzem i solą według upodobań.

Krok 4

Upieczoną rybę przełożyć na talerze, polać sosem i podawać z ugotowanym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej