Pieczony kurczak z kopytkami w sosie brzoskwiniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony kurczak z kopytkami w sosie brzoskwiniowym

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szczypty

3 łyżeczki

2 łyżeczki

300 gramów

2 łyżki

1 kilogram

180 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia ułożyć w naczyniu żaroodporny, posypać przyprawami. Upiec w piekarniku w temperaturze 200C (termoobieg ok.30min.)

Krok 2

Sos: Rozpuścić masło, dodać brzoskwinie i musztardę- zagotować. Zmiksować.

Krok 3

Ziemniaki zmielić, połączyć z mąką i kaszą. Dodać jajko i sól - wyroić ciasto na kopytka.Na obficie posypanej mąką stolnicy uformować z ciasta 2-3 wałeczki, pokroić na ukośnie kawałki o długości ok. 2cm. Gotować we wrzątku 3-4min. od momentu wypłynięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony kurczak z kopytkami w sosie brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony kurczak z kopytkami w sosie brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony kurczak z kopytkami w sosie brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony kurczak z kopytkami w sosie brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony kurczak z kopytkami w sosie brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony kurczak z kopytkami w sosie brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony kurczak z kopytkami w sosie brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony kurczak z kopytkami w sosie brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej