
Składniki
1 łyżka
6 łyżek
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rozmroź na sitku, aby obciekły z wody.
Krok 2
Do miseczki wsyp garam masalę, kurkumę, chili oraz pieprz i wymieszaj przyprawy.
Krok 3
Filety obtaczaj w roztrzepanym jajku, następnie w przyprawach, a na koniec w bułce tartej.
Krok 4
Rybę kładź na rozgrzany tłuszcz i smaż z obu stron po 10 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej