Rybka z tajskim smaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybka z tajskim smaczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

6 łyżek

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rozmroź na sitku, aby obciekły z wody.

Krok 2

Do miseczki wsyp garam masalę, kurkumę, chili oraz pieprz i wymieszaj przyprawy.

Krok 3

Filety obtaczaj w roztrzepanym jajku, następnie w przyprawach, a na koniec w bułce tartej.

Krok 4

Rybę kładź na rozgrzany tłuszcz i smaż z obu stron po 10 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej