Rybka z tajskim smaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybka z tajskim smaczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

6 łyżek

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rozmroź na sitku, aby obciekły z wody.

Krok 2

Do miseczki wsyp garam masalę, kurkumę, chili oraz pieprz i wymieszaj przyprawy.

Krok 3

Filety obtaczaj w roztrzepanym jajku, następnie w przyprawach, a na koniec w bułce tartej.

Krok 4

Rybę kładź na rozgrzany tłuszcz i smaż z obu stron po 10 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grillowane szparagi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej