Składniki
1 łyżka
6 łyżek
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rozmroź na sitku, aby obciekły z wody.
Krok 2
Do miseczki wsyp garam masalę, kurkumę, chili oraz pieprz i wymieszaj przyprawy.
Krok 3
Filety obtaczaj w roztrzepanym jajku, następnie w przyprawach, a na koniec w bułce tartej.
Krok 4
Rybę kładź na rozgrzany tłuszcz i smaż z obu stron po 10 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej