Rybka z tajskim smaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybka z tajskim smaczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

6 łyżek

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rozmroź na sitku, aby obciekły z wody.

Krok 2

Do miseczki wsyp garam masalę, kurkumę, chili oraz pieprz i wymieszaj przyprawy.

Krok 3

Filety obtaczaj w roztrzepanym jajku, następnie w przyprawach, a na koniec w bułce tartej.

Krok 4

Rybę kładź na rozgrzany tłuszcz i smaż z obu stron po 10 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pani Walewska (Pychotka)
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej