Rybka z tajskim smaczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybka z tajskim smaczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

6 łyżek

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rozmroź na sitku, aby obciekły z wody.

Krok 2

Do miseczki wsyp garam masalę, kurkumę, chili oraz pieprz i wymieszaj przyprawy.

Krok 3

Filety obtaczaj w roztrzepanym jajku, następnie w przyprawach, a na koniec w bułce tartej.

Krok 4

Rybę kładź na rozgrzany tłuszcz i smaż z obu stron po 10 minut. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybka z tajskim smaczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej