
Składniki
1 łyżka
6 łyżek
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rozmroź na sitku, aby obciekły z wody.
Krok 2
Do miseczki wsyp garam masalę, kurkumę, chili oraz pieprz i wymieszaj przyprawy.
Krok 3
Filety obtaczaj w roztrzepanym jajku, następnie w przyprawach, a na koniec w bułce tartej.
Krok 4
Rybę kładź na rozgrzany tłuszcz i smaż z obu stron po 10 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej