
Składniki
1 łyżka
6 łyżek
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rozmroź na sitku, aby obciekły z wody.
Krok 2
Do miseczki wsyp garam masalę, kurkumę, chili oraz pieprz i wymieszaj przyprawy.
Krok 3
Filety obtaczaj w roztrzepanym jajku, następnie w przyprawach, a na koniec w bułce tartej.
Krok 4
Rybę kładź na rozgrzany tłuszcz i smaż z obu stron po 10 minut. Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej