Pielmienie - małe pierożki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pielmienie - małe pierożki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 łyżek

1 ziarno

120 gramów

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

3 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule posiekaj. Grzyby ugotuj, odcedź i drobno pokrój.

Krok 2

Na maśle* podsmaż cebulę, dodaj grzyby, dopraw solą, pieprzem i zielem angielskim.

Krok 3

2 jajka ugotuj na twardo, po czym drobno posiekaj i połącz z farszem grzybowym.

Krok 4

Z mąki, dwóch jaj i wody zagnieć ciasto. Cienko rozwałkuj i wytnij kółka.

Krok 5

Każdy nadziej farszem grzybowym. Gotuj 5-10 minut w osolonym wrzątku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej