Pielmienie - małe pierożki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pielmienie - małe pierożki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 łyżek

1 ziarno

120 gramów

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

3 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule posiekaj. Grzyby ugotuj, odcedź i drobno pokrój.

Krok 2

Na maśle* podsmaż cebulę, dodaj grzyby, dopraw solą, pieprzem i zielem angielskim.

Krok 3

2 jajka ugotuj na twardo, po czym drobno posiekaj i połącz z farszem grzybowym.

Krok 4

Z mąki, dwóch jaj i wody zagnieć ciasto. Cienko rozwałkuj i wytnij kółka.

Krok 5

Każdy nadziej farszem grzybowym. Gotuj 5-10 minut w osolonym wrzątku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej