
Składniki
2 sztuki
8 łyżek
1 ziarno
120 gramów
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
3 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule posiekaj. Grzyby ugotuj, odcedź i drobno pokrój.
Krok 2
Na maśle* podsmaż cebulę, dodaj grzyby, dopraw solą, pieprzem i zielem angielskim.
Krok 3
2 jajka ugotuj na twardo, po czym drobno posiekaj i połącz z farszem grzybowym.
Krok 4
Z mąki, dwóch jaj i wody zagnieć ciasto. Cienko rozwałkuj i wytnij kółka.
Krok 5
Każdy nadziej farszem grzybowym. Gotuj 5-10 minut w osolonym wrzątku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej