Pielmienie - małe pierożki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pielmienie - małe pierożki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 łyżek

1 ziarno

120 gramów

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

3 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule posiekaj. Grzyby ugotuj, odcedź i drobno pokrój.

Krok 2

Na maśle* podsmaż cebulę, dodaj grzyby, dopraw solą, pieprzem i zielem angielskim.

Krok 3

2 jajka ugotuj na twardo, po czym drobno posiekaj i połącz z farszem grzybowym.

Krok 4

Z mąki, dwóch jaj i wody zagnieć ciasto. Cienko rozwałkuj i wytnij kółka.

Krok 5

Każdy nadziej farszem grzybowym. Gotuj 5-10 minut w osolonym wrzątku. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pielmienie - małe pierożki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sos BBQ (barbecue)
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej