Kaczuszka z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczuszka z jabłkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę umyj i natrzyj wewnątrz Przyprawą do mięs Knorr i majerankiem. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Następnie włóż do naczynia żaroodpornego, polej olejem i winem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200stop. C i piecz od 1,5 do2 godz.

Krok 3

Jabłka umyj, obierz, pokrój w ćwiartki. Usuń gniazda nasienne, posyp cukrem i majerankiem,

Krok 4

Dodaj do kaczki 15 min przed końcem pieczenia. Upieczoną kaczkę wyłóż na półmisek obłóż jabłkami i polej sosem z pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej