Kaczuszka z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczuszka z jabłkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę umyj i natrzyj wewnątrz Przyprawą do mięs Knorr i majerankiem. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Następnie włóż do naczynia żaroodpornego, polej olejem i winem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200stop. C i piecz od 1,5 do2 godz.

Krok 3

Jabłka umyj, obierz, pokrój w ćwiartki. Usuń gniazda nasienne, posyp cukrem i majerankiem,

Krok 4

Dodaj do kaczki 15 min przed końcem pieczenia. Upieczoną kaczkę wyłóż na półmisek obłóż jabłkami i polej sosem z pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej