Kaczuszka z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczuszka z jabłkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę umyj i natrzyj wewnątrz Przyprawą do mięs Knorr i majerankiem. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Następnie włóż do naczynia żaroodpornego, polej olejem i winem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200stop. C i piecz od 1,5 do2 godz.

Krok 3

Jabłka umyj, obierz, pokrój w ćwiartki. Usuń gniazda nasienne, posyp cukrem i majerankiem,

Krok 4

Dodaj do kaczki 15 min przed końcem pieczenia. Upieczoną kaczkę wyłóż na półmisek obłóż jabłkami i polej sosem z pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej