Kaczuszka z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczuszka z jabłkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę umyj i natrzyj wewnątrz Przyprawą do mięs Knorr i majerankiem. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Krok 2

Następnie włóż do naczynia żaroodpornego, polej olejem i winem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200stop. C i piecz od 1,5 do2 godz.

Krok 3

Jabłka umyj, obierz, pokrój w ćwiartki. Usuń gniazda nasienne, posyp cukrem i majerankiem,

Krok 4

Dodaj do kaczki 15 min przed końcem pieczenia. Upieczoną kaczkę wyłóż na półmisek obłóż jabłkami i polej sosem z pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczuszka z  jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros z makaronem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej