Pierś w marynacie z kostki rosołowej z pieczarkami | Przepisy.pl pixel

Pierś,pieczarki , pyszne danie

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś umyłam. Kostkę rosołową drobiową rozkruszyłam do miseczki dodałam oliwę z oliwek i rozmieszałam do rozpuszczenia. Wymoczyłam w tej marynacie pierś i na patelnie usmażyłam z obu stron na rumiany kolorek i poddusiłam pod pokrywką aby była soczysta w środku.

Krok 2

Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry i na patelni podsmażyłam i dodałam puszkę pomidorów .Dusiłam to razem na samym końcu dodałam trochę soli

Krok 3

Poczekałam aż odparuje woda i przełożyłam na talerz do tego pierś i sałatka pyszne danie na obiadek zrobiłam dla siebie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej