Pierś w marynacie z kostki rosołowej z pieczarkami | Przepisy.pl pixel

Pierś,pieczarki , pyszne danie

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś umyłam. Kostkę rosołową drobiową rozkruszyłam do miseczki dodałam oliwę z oliwek i rozmieszałam do rozpuszczenia. Wymoczyłam w tej marynacie pierś i na patelnie usmażyłam z obu stron na rumiany kolorek i poddusiłam pod pokrywką aby była soczysta w środku.

Krok 2

Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry i na patelni podsmażyłam i dodałam puszkę pomidorów .Dusiłam to razem na samym końcu dodałam trochę soli

Krok 3

Poczekałam aż odparuje woda i przełożyłam na talerz do tego pierś i sałatka pyszne danie na obiadek zrobiłam dla siebie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś,pieczarki , pyszne danie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej