Grillowana pierś z kurczaka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z grilla

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umyć i pokroić na kawałki. Przełożyćdo miseczki, dodać naturalną przyprawę do drobiu, olej z pestek winogron i sos chili. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na godzinę do lodówki.

Krok 2

Po tym czasie mięso kłaść na grila i smażyć na rumiano z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej