
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka umyć i pokroić na kawałki. Przełożyćdo miseczki, dodać naturalną przyprawę do drobiu, olej z pestek winogron i sos chili. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na godzinę do lodówki.
Krok 2
Po tym czasie mięso kłaść na grila i smażyć na rumiano z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej