Grillowana pierś z kurczaka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z grilla

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umyć i pokroić na kawałki. Przełożyćdo miseczki, dodać naturalną przyprawę do drobiu, olej z pestek winogron i sos chili. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na godzinę do lodówki.

Krok 2

Po tym czasie mięso kłaść na grila i smażyć na rumiano z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej