Grillowana pierś z kurczaka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z grilla

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umyć i pokroić na kawałki. Przełożyćdo miseczki, dodać naturalną przyprawę do drobiu, olej z pestek winogron i sos chili. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na godzinę do lodówki.

Krok 2

Po tym czasie mięso kłaść na grila i smażyć na rumiano z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej