Grillowana pierś z kurczaka – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś z kurczaka z grilla

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umyć i pokroić na kawałki. Przełożyćdo miseczki, dodać naturalną przyprawę do drobiu, olej z pestek winogron i sos chili. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na godzinę do lodówki.

Krok 2

Po tym czasie mięso kłaść na grila i smażyć na rumiano z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z kurczaka z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Rolada marchewkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej