
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
250 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj jogurt z musztardą, miodem, curry oraz marynatą Knorr.
Krok 2
Na drugi dzień rozgrzej olej na patelni i podsmaż kurczaka na niewielkim ogniu.
Krok 3
Dolej trochę wody oraz śmietanę i duś przez kwadrans. Dopraw pieprzem cayenne
Krok 4
Pokrój banany w plastry, obtocz je w mące, jajku oraz bułce tartej i usmaż na pozostałym tłuszczu.
Krok 5
Podawaj wszystko razem z ryżem jaśminowym.
Krok 6
Powstałą marynatą zalej pocięte w kostkę mięso, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na noc.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej