Piersi kurczaka w sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka w sosie curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

250 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj jogurt z musztardą, miodem, curry oraz marynatą Knorr.

Krok 2

Na drugi dzień rozgrzej olej na patelni i podsmaż kurczaka na niewielkim ogniu.

Krok 3

Dolej trochę wody oraz śmietanę i duś przez kwadrans. Dopraw pieprzem cayenne

Krok 4

Pokrój banany w plastry, obtocz je w mące, jajku oraz bułce tartej i usmaż na pozostałym tłuszczu.

Krok 5

Podawaj wszystko razem z ryżem jaśminowym.

Krok 6

Powstałą marynatą zalej pocięte w kostkę mięso, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej