Piersi kurczaka w sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka w sosie curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

250 mililitrów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj jogurt z musztardą, miodem, curry oraz marynatą Knorr.

Krok 2

Na drugi dzień rozgrzej olej na patelni i podsmaż kurczaka na niewielkim ogniu.

Krok 3

Dolej trochę wody oraz śmietanę i duś przez kwadrans. Dopraw pieprzem cayenne

Krok 4

Pokrój banany w plastry, obtocz je w mące, jajku oraz bułce tartej i usmaż na pozostałym tłuszczu.

Krok 5

Podawaj wszystko razem z ryżem jaśminowym.

Krok 6

Powstałą marynatą zalej pocięte w kostkę mięso, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na noc.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka w sosie curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kiszona papryka chili
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej