
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
250 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj jogurt z musztardą, miodem, curry oraz marynatą Knorr.
Krok 2
Na drugi dzień rozgrzej olej na patelni i podsmaż kurczaka na niewielkim ogniu.
Krok 3
Dolej trochę wody oraz śmietanę i duś przez kwadrans. Dopraw pieprzem cayenne
Krok 4
Pokrój banany w plastry, obtocz je w mące, jajku oraz bułce tartej i usmaż na pozostałym tłuszczu.
Krok 5
Podawaj wszystko razem z ryżem jaśminowym.
Krok 6
Powstałą marynatą zalej pocięte w kostkę mięso, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na noc.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej