
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
250 mililitrów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zmieszaj jogurt z musztardą, miodem, curry oraz marynatą Knorr.
Krok 2
Na drugi dzień rozgrzej olej na patelni i podsmaż kurczaka na niewielkim ogniu.
Krok 3
Dolej trochę wody oraz śmietanę i duś przez kwadrans. Dopraw pieprzem cayenne
Krok 4
Pokrój banany w plastry, obtocz je w mące, jajku oraz bułce tartej i usmaż na pozostałym tłuszczu.
Krok 5
Podawaj wszystko razem z ryżem jaśminowym.
Krok 6
Powstałą marynatą zalej pocięte w kostkę mięso, dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na noc.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej