Pikantne nugettsy z piersi indyka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

100 mililitrów

1 łyżeczka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój w sporą kostkę.

Krok 2

W jednej miseczce wymieszaj sos słodkie chilli, a w drugiej fix Nuggetsy i szczyptą czosnku w mini kostkach. Zanurz mięso najpierw w płynnych przyprawach, a następnie w czosnkowej panierce.

Krok 3

Kładź na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piecz przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni - panierka ma nabrać złocistego koloru.

Krok 4

Podawaj z sosem przygotowanym z jogurtu naturalnego oraz ziół prowansalskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej