Pikantne nugettsy z piersi indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne nugettsy z piersi indyka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

400 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

150 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój w sporą kostkę.

Krok 2

W jednej miseczce wymieszaj sos słodkie chilli, a w drugiej fix Nuggetsy i szczyptą czosnku w mini kostkach. Zanurz mięso najpierw w płynnych przyprawach, a następnie w czosnkowej panierce.

Krok 3

Kładź na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piecz przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni - panierka ma nabrać złocistego koloru.

Krok 4

Podawaj z sosem przygotowanym z jogurtu naturalnego oraz ziół prowansalskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej