
Składniki
1 opakowanie
400 gramów
1 łyżeczka
1 szczypta
150 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z indyka opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój w sporą kostkę.
Krok 2
W jednej miseczce wymieszaj sos słodkie chilli, a w drugiej fix Nuggetsy i szczyptą czosnku w mini kostkach. Zanurz mięso najpierw w płynnych przyprawach, a następnie w czosnkowej panierce.
Krok 3
Kładź na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piecz przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni - panierka ma nabrać złocistego koloru.
Krok 4
Podawaj z sosem przygotowanym z jogurtu naturalnego oraz ziół prowansalskich.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej