Pikantne nugettsy z piersi indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne nugettsy z piersi indyka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

400 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

150 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój w sporą kostkę.

Krok 2

W jednej miseczce wymieszaj sos słodkie chilli, a w drugiej fix Nuggetsy i szczyptą czosnku w mini kostkach. Zanurz mięso najpierw w płynnych przyprawach, a następnie w czosnkowej panierce.

Krok 3

Kładź na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piecz przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni - panierka ma nabrać złocistego koloru.

Krok 4

Podawaj z sosem przygotowanym z jogurtu naturalnego oraz ziół prowansalskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tatar z łososia
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej