Pikantne nugettsy z piersi indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne nugettsy z piersi indyka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

400 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

150 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój w sporą kostkę.

Krok 2

W jednej miseczce wymieszaj sos słodkie chilli, a w drugiej fix Nuggetsy i szczyptą czosnku w mini kostkach. Zanurz mięso najpierw w płynnych przyprawach, a następnie w czosnkowej panierce.

Krok 3

Kładź na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Piecz przez 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni - panierka ma nabrać złocistego koloru.

Krok 4

Podawaj z sosem przygotowanym z jogurtu naturalnego oraz ziół prowansalskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne nugettsy z piersi indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej