Pikantny grzybek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny grzybek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szczypta

4 sztuki

4 łyżki

null

2 sztuki

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.

Krok 2

Mąkę, gałkę muszkatołową, ser, wodę lub mleko, żółtko i pieprz utrzyj. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Pietruszka Knorr.

Krok 3

Sztywne białko wymieszaj z powstałą masą.

Krok 4

Wszystko smaż na średnio rozgrzanym oleju. Gdy omlet będzie odstawał od patelni podważ go, tak aby masa spłynęła na sam dół. Obie strony podsmaż na złocisty kolor (zamiast smażenia możesz też wstawić omlet do piekarnika na kilka minut).

Krok 5

Gdy grzybek będzie gotowy, pokrój go w kostkę i podaj na talerzyku, najlepiej do jakieś zupy. Pokrojony grzybek świetnie zstępuje różnego rodzaju makaron lub ryż do zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej