Pikantny grzybek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny grzybek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szczypta

4 sztuki

4 łyżki

null

2 sztuki

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.

Krok 2

Mąkę, gałkę muszkatołową, ser, wodę lub mleko, żółtko i pieprz utrzyj. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Pietruszka Knorr.

Krok 3

Sztywne białko wymieszaj z powstałą masą.

Krok 4

Wszystko smaż na średnio rozgrzanym oleju. Gdy omlet będzie odstawał od patelni podważ go, tak aby masa spłynęła na sam dół. Obie strony podsmaż na złocisty kolor (zamiast smażenia możesz też wstawić omlet do piekarnika na kilka minut).

Krok 5

Gdy grzybek będzie gotowy, pokrój go w kostkę i podaj na talerzyku, najlepiej do jakieś zupy. Pokrojony grzybek świetnie zstępuje różnego rodzaju makaron lub ryż do zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej