Składniki
null
1 szczypta
4 sztuki
4 łyżki
null
2 sztuki
4 łyżki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Krok 2
Mąkę, gałkę muszkatołową, ser, wodę lub mleko, żółtko i pieprz utrzyj. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Pietruszka Knorr.
Krok 3
Sztywne białko wymieszaj z powstałą masą.
Krok 4
Wszystko smaż na średnio rozgrzanym oleju. Gdy omlet będzie odstawał od patelni podważ go, tak aby masa spłynęła na sam dół. Obie strony podsmaż na złocisty kolor (zamiast smażenia możesz też wstawić omlet do piekarnika na kilka minut).
Krok 5
Gdy grzybek będzie gotowy, pokrój go w kostkę i podaj na talerzyku, najlepiej do jakieś zupy. Pokrojony grzybek świetnie zstępuje różnego rodzaju makaron lub ryż do zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej