Pikantny grzybek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny grzybek

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szczypta

4 sztuki

4 łyżki

null

2 sztuki

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli.

Krok 2

Mąkę, gałkę muszkatołową, ser, wodę lub mleko, żółtko i pieprz utrzyj. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Pietruszka Knorr.

Krok 3

Sztywne białko wymieszaj z powstałą masą.

Krok 4

Wszystko smaż na średnio rozgrzanym oleju. Gdy omlet będzie odstawał od patelni podważ go, tak aby masa spłynęła na sam dół. Obie strony podsmaż na złocisty kolor (zamiast smażenia możesz też wstawić omlet do piekarnika na kilka minut).

Krok 5

Gdy grzybek będzie gotowy, pokrój go w kostkę i podaj na talerzyku, najlepiej do jakieś zupy. Pokrojony grzybek świetnie zstępuje różnego rodzaju makaron lub ryż do zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny grzybek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Naleśniki a la buritos
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej