Pikantny sos z fasolą i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny sos z fasolą i kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w półkola, a następnie podsmaż.

Krok 2

Dodaj drobno posiekany czosnek, grubo pokrojoną paprykę, kiełbasę, fasolę, pomidory i kukurydze.

Krok 3

Podlej wodą, dopraw odrobiną chili i duś około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik Zebra
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej