Pikantny sos z fasolą i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny sos z fasolą i kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w półkola, a następnie podsmaż.

Krok 2

Dodaj drobno posiekany czosnek, grubo pokrojoną paprykę, kiełbasę, fasolę, pomidory i kukurydze.

Krok 3

Podlej wodą, dopraw odrobiną chili i duś około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej