Pikantny sos z fasolą i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny sos z fasolą i kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w półkola, a następnie podsmaż.

Krok 2

Dodaj drobno posiekany czosnek, grubo pokrojoną paprykę, kiełbasę, fasolę, pomidory i kukurydze.

Krok 3

Podlej wodą, dopraw odrobiną chili i duś około 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny sos z fasolą i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej