
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w półkola, a następnie podsmaż.
Krok 2
Dodaj drobno posiekany czosnek, grubo pokrojoną paprykę, kiełbasę, fasolę, pomidory i kukurydze.
Krok 3
Podlej wodą, dopraw odrobiną chili i duś około 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej