Składniki
25 gramów
1.5 szklanki
3.5 szklanki
1 łyżka
1.5 łyżeczki
500 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
300 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozkrusz w miseczce połącz z cukrem i solą.Wlej wodę, wymieszaj. Odstaw na 15 min. Mąkę przesiej przez sito. Do mąki dodaj olej oraz drożdże, zagnieść ciasto do momentu aż będzie odchodzić od rąk. Posmaruj ciasto olejem i odstaw na ok 1 h w ciepłe miejsce.
Krok 2
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju, doprawić. Brokuły oczyścić, pokroić w różyczki. W garnku zagotować wodę z solą i wrzucić brokuły do gotującej wody, wyciągnąć po 1 min., odcedzić i osuszyć. Pieczarki i paprykę oczyścić, pokroić w plasterki. Ser żółty zetrzeć na tarce.
Krok 3
Koncentrat, ketchup i przyprawę do dań włoskich wymieszać w miseczce. Ciasto na pizzę podzielić na 2 części, każdy z nich rozwałkować, pojedyńczo rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rozsmarować sosem pomidorowym, następnie układać na wierzch składniki.
Krok 4
Pizzę wstawić do nagrzango piekarnika i piec w temp. 220 stopni przez ok. 15 min. Ser i pokrojone pomidorki cherry nałożyć 5 min. przed końcem pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej