
Składniki
4 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
3 plastry
4 sztuki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zrób 4 jajka sadzone równocześnie i połącz je. Gdy przewrócisz je na drugą stronę posyp startym serem żółtym. Najlepiej aby żółtko było płynne, a ser rozciągliwy i roztopiony.
Krok 2
Ser posyp przyprawą do pizzy.
Krok 3
Na ser nałóż pokrojone w plastry pieczarki i pokrojoną w paski lub kwadraciki szynkę.
Krok 4
Wszystko polej ketchupem - tyle ile lubisz. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej