
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
50 gramów
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę, jajko, tłuszcz i tyle letniej wody, aby ciasto się nie rozpadało.
Krok 2
Na stolnicy rozwałkuj okrągłe ciasto, ułóż na blaszce do pieczenia pizzy, zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 5-8 minut.
Krok 3
Posmaruj ciasto oliwą z oliwek, ułóż pomidory na przemian z mozzarellą.
Krok 4
Pomidory i mozzarellę pokrój na cienkie plastry. Plastry łososia porwij na mniejsze kawałki.
Krok 5
Wierzch posyp kawałkami łososia i pokruszoną przyprawą w mini kostką Knorr. Tak przygotowany placek wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekaj 15 minut. Po wyjęciu oprósz suszonym oregano i udekoruj bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej