PLACEK CZARNY Z DŻEMEM

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1.5 szklanki

1.25 szklanki

3.5 szklanki

1.25 opakowania

1.5 łyżeczki

3 łyżki

1.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem, stopniowo dodawać pozostałe składniki, dokładnie mieszając.

Krok 2

Piec ok. 40 minut w temp. 180 ˚C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PLACEK CZARNY Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PLACEK CZARNY Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PLACEK CZARNY Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PLACEK CZARNY Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PLACEK CZARNY Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PLACEK CZARNY Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PLACEK CZARNY Z DŻEMEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej