Placek po cygańsku z dodatkiem boczniaków
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
500 gramów
200 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
850 mililitrów
0.5 pęczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i pokrój na małe kawałki, dopraw pieprzem, cebulę posiekaj, boczniaka umyj i pokrój w dużą kostkę.
Krok 2
Przesmaż mięso, dodaj cebulę i oregano, duś 10 min, dodaj 300 ml wody i Knorr Fix Gulsz, gotuj do zmięknięcia mięsa, dodaj na sam koniec posiekaną natkę pietruszki.
Krok 3
Do Knorr Fix Placki dodaj wodę i dokładnie wymieszaj, smaż małe placuszki. Odsącz z namiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj 4 placki polane sosem i udekorowane śmietaną i ćwiartkami ogórka.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej