Placuszki z cukinii video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z cukinii - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

58

660 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

822 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1282 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

75 gramów

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ubij jajka, zetrzyj cukinię na tarce, cebulę drobno posiekaj. Wymieszaj w dużej misce cukinię z cebulą, mąką, jajkami.

Placuszki z cukinii - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Bazylię i pietruszkę dodaj do masy i dopraw pieprzem.

Placuszki z cukinii - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie smaż placuszki do zbrązowienia. Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy Knorr według przepisu na opakowaniu.

Placuszki z cukinii - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Odsącz na papierowym ręczniku, podawaj z dipem czosnkowym.

Placuszki z cukinii - VIDEO - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • MJ

    MJ , 05.06.2021

    Właśnie zrobiłam. Są super!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Gorka

    Iwona Gorka , 08.09.2019

    Rewelacja i zawsze się udaje. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z cukinii - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Placuszki z cukinii - VIDEOPlacuszki z cukinii - VIDEO

Rumiane i chrupiące placuszki z cukinii, podane w towarzystwie dipu czosnkowego, oczarują nie tylko miłośników dań bezmięsnych. Dodaj do nich koniecznie świeżą bazylię i posiekaną natkę pietruszki. Jeśli przygotowujesz placuszki z młodej cukinii o delikatnej, cienkiej skórce, wystarczy ją dokładnie umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dojrzałą cukinię należy natomiast nie tylko obrać, ale również wydrążyć z niej nasiona. Aby masa na placuszki nie była zbyt wodnista, warto posolić startą cukinię, odstawić na około 15-20 minut, by puściła soki, a następnie dobrze odcisnąć i dopiero wtedy połączyć z resztą składników. Placuszki z cukinii możesz przygotować na sposób grecki – wystarczy dodać do masy odrobinę sera feta. Pamiętaj, aby smażyć je na dobrze rozgrzanej patelni. Gotowe serwuj wraz z sosem czosnkowym na obiad lub kolację.