Placuszki z miętą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

10 dekagramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię zetrzyj razem ze skórka na tarce o dużych oczkach. Posól i odstaw, aby puściła sok.

Krok 2

Ser żółty również zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Liście mięty potnij w paseczki.

Krok 3

Cukinię odciśnij i wymieszaj z serem, jajkiem, bułką tartą oraz miętą. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Ciasto cukiniowe nakładaj porcjami na rozgrzany olej, formując owalne placki. Smaż na złoty kolor po minucie z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej