
Składniki
30 dekagramów
3 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
10 dekagramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię zetrzyj razem ze skórka na tarce o dużych oczkach. Posól i odstaw, aby puściła sok.
Krok 2
Ser żółty również zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Liście mięty potnij w paseczki.
Krok 3
Cukinię odciśnij i wymieszaj z serem, jajkiem, bułką tartą oraz miętą. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Ciasto cukiniowe nakładaj porcjami na rozgrzany olej, formując owalne placki. Smaż na złoty kolor po minucie z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej