Placuszki z miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z miętą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

10 dekagramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię zetrzyj razem ze skórka na tarce o dużych oczkach. Posól i odstaw, aby puściła sok.

Krok 2

Ser żółty również zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Liście mięty potnij w paseczki.

Krok 3

Cukinię odciśnij i wymieszaj z serem, jajkiem, bułką tartą oraz miętą. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Ciasto cukiniowe nakładaj porcjami na rozgrzany olej, formując owalne placki. Smaż na złoty kolor po minucie z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej