
Składniki
30 dekagramów
3 łyżki
1 szczypta
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
10 dekagramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię zetrzyj razem ze skórka na tarce o dużych oczkach. Posól i odstaw, aby puściła sok.
Krok 2
Ser żółty również zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Liście mięty potnij w paseczki.
Krok 3
Cukinię odciśnij i wymieszaj z serem, jajkiem, bułką tartą oraz miętą. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Ciasto cukiniowe nakładaj porcjami na rozgrzany olej, formując owalne placki. Smaż na złoty kolor po minucie z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej