
Składniki
6 sztuk
2 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
10 ziaren
4 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do tego dania beda nam potrzebne sklądniki 2 duże marchewki 6 ziemniaków duzych sloiczek buraczków zawekowanych na zime startych 4 rosół wołowy kostki liść laurowy 3 sztuki ziele angielskie 3 sztuki pieprz w zarkach 3 sztuki groszek ptysiowy do dekoracji kwasek cytrynowy do smaku i wydobycia koloru Do Garnka wlewamy 2 litry wody wkladamy obrane ziemniaki pokrojone na cztery części marchewke pokrojona też na cztery części Dodajemy 4 rosołki ziele angielskie liść laurowy i pieprz gotujemy na małym ogniu aż warzywa zmiekną wyjmujemy a do wywaru wkładamy buraczki starte ze słoika
Krok 2
Marchew wyjmujemy z garnka i miksujemy to samo robimy z ziemniakami na koniec przecedzamy wywar i reszte wklądamy do pojemnika i miksujemy mówie o buraczkach startych które nie rozgotuja nam sie
Krok 3
Zmiskowane ziemniaki marchew i buraczki z wywaru wołowego z powrotem trafijaja do garnka przecedzone przez sitko aby nam nie wpadła żadna grudka wszystko jeszcze raz wymieszać dodac kwasek do smaku 5 minut potrzymać na jeszcze na gazie i gotowe na koniec dekorujemy groszkiem ptysiowym smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej