Krem z buraczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z buraczków

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

10 ziaren

4 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do tego dania beda nam potrzebne sklądniki 2 duże marchewki 6 ziemniaków duzych sloiczek buraczków zawekowanych na zime startych 4 rosół wołowy kostki liść laurowy 3 sztuki ziele angielskie 3 sztuki pieprz w zarkach 3 sztuki groszek ptysiowy do dekoracji kwasek cytrynowy do smaku i wydobycia koloru Do Garnka wlewamy 2 litry wody wkladamy obrane ziemniaki pokrojone na cztery części marchewke pokrojona też na cztery części Dodajemy 4 rosołki ziele angielskie liść laurowy i pieprz gotujemy na małym ogniu aż warzywa zmiekną wyjmujemy a do wywaru wkładamy buraczki starte ze słoika

Krok 2

Marchew wyjmujemy z garnka i miksujemy to samo robimy z ziemniakami na koniec przecedzamy wywar i reszte wklądamy do pojemnika i miksujemy mówie o buraczkach startych które nie rozgotuja nam sie

Krok 3

Zmiskowane ziemniaki marchew i buraczki z wywaru wołowego z powrotem trafijaja do garnka przecedzone przez sitko aby nam nie wpadła żadna grudka wszystko jeszcze raz wymieszać dodac kwasek do smaku 5 minut potrzymać na jeszcze na gazie i gotowe na koniec dekorujemy groszkiem ptysiowym smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej