Krem z buraczków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z buraczków

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

10 ziaren

4 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do tego dania beda nam potrzebne sklądniki 2 duże marchewki 6 ziemniaków duzych sloiczek buraczków zawekowanych na zime startych 4 rosół wołowy kostki liść laurowy 3 sztuki ziele angielskie 3 sztuki pieprz w zarkach 3 sztuki groszek ptysiowy do dekoracji kwasek cytrynowy do smaku i wydobycia koloru Do Garnka wlewamy 2 litry wody wkladamy obrane ziemniaki pokrojone na cztery części marchewke pokrojona też na cztery części Dodajemy 4 rosołki ziele angielskie liść laurowy i pieprz gotujemy na małym ogniu aż warzywa zmiekną wyjmujemy a do wywaru wkładamy buraczki starte ze słoika

Krok 2

Marchew wyjmujemy z garnka i miksujemy to samo robimy z ziemniakami na koniec przecedzamy wywar i reszte wklądamy do pojemnika i miksujemy mówie o buraczkach startych które nie rozgotuja nam sie

Krok 3

Zmiskowane ziemniaki marchew i buraczki z wywaru wołowego z powrotem trafijaja do garnka przecedzone przez sitko aby nam nie wpadła żadna grudka wszystko jeszcze raz wymieszać dodac kwasek do smaku 5 minut potrzymać na jeszcze na gazie i gotowe na koniec dekorujemy groszkiem ptysiowym smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z buraczków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej