Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
43 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

140 gramów

60 gramów

4 sztuki

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Orzechy połam na mniejsze kawałki, przepłucz wrzącą wodą, osusz i wsyp do salaterki. Dodaj płatki owsiane błyskawiczne.

Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - Krok 1

Krok 2

Banany obierz ze skórki i pokrój w plasterki do salaterki z orzechami i płatkami. Całość polej gęstym jogurtem naturalnym.

Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, Witaminy B1, witmainy B2, witamin B6 i B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej