Polewka alzacka z piwa i mleka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Polewka alzacka z piwa i mleka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

500 mililitrów

2 szklanki

1 sztuka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mak musisz wypłukać, sparz go wrzątkiem i odstaw przez kilka godzin w ciepłej przegotowanej wodzie na sitku a następnie dwukrotnie zmiel.

Krok 2

Do tak przygotowanego maku dolej dwie szklanki wody, a kiedy mak opadnie na dno zalej tą wodę, dodaj do niej mleko, piwo i zagotuj z laską wanilii.

Krok 3

Dopraw solą i cukrem. Polewkę podaj z ciastem drożdżowym z bakaliami. Mak z polewki możesz wykorzystać do ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka alzacka z piwa i mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka alzacka z piwa i mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka alzacka z piwa i mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka alzacka z piwa i mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka alzacka z piwa i mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka alzacka z piwa i mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka alzacka z piwa i mleka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chłopski garnek
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej