
Składniki
80 gramów
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
30 gramów
2 sztuki
2 łyżki
150 gramów
40 gramów
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby umyj, namocz, ugotuj i pokrój w paski.
Krok 2
Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i podsmaż.
Krok 3
Chleb pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Lekko zalej rosołem i dodaj grzyby z rodzynkami.
Krok 4
Po chwili gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw gałką i solą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























