Polewka ułańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka ułańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 szczypta

1 szczypta

20 gramów

30 gramów

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

40 gramów

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby umyj, namocz, ugotuj i pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i podsmaż.

Krok 3

Chleb pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Lekko zalej rosołem i dodaj grzyby z rodzynkami.

Krok 4

Po chwili gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw gałką i solą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka ułańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka ułańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka ułańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka ułańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka ułańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka ułańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka ułańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka ułańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pizza z tortilli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej