Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

200 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Do podsmażonego kurczaka dodajemy wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym oraz przyprawami, a także pokrojoną w kawałeczki paprykę, osączoną kukurydzę oraz czerwoną fasolę. Całość dusimy pod przykryciem 20-30 minut.

Krok 3

Następnie na talerze rozkładamy porcje ryżu, a na to wykładamy kurczaka z fasolką i kukurydzą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczona wołowina
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej