Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

200 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Do podsmażonego kurczaka dodajemy wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym oraz przyprawami, a także pokrojoną w kawałeczki paprykę, osączoną kukurydzę oraz czerwoną fasolę. Całość dusimy pod przykryciem 20-30 minut.

Krok 3

Następnie na talerze rozkładamy porcje ryżu, a na to wykładamy kurczaka z fasolką i kukurydzą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej