Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą

Autor: madziulek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

200 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka a następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Do podsmażonego kurczaka dodajemy wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym oraz przyprawami, a także pokrojoną w kawałeczki paprykę, osączoną kukurydzę oraz czerwoną fasolę. Całość dusimy pod przykryciem 20-30 minut.

Krok 3

Następnie na talerze rozkładamy porcje ryżu, a na to wykładamy kurczaka z fasolką i kukurydzą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej