
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
10 plastrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz i oczyść, pokrój w słupki.
Krok 2
Każdy kawałek owiń cieniutkim plasterkiem szynki parmeńskiej.
Krok 3
Ułóż na półmisku, skrop oliwą, możesz odrobinę doprawić. Prosciutto najlepiej smakuje uprzednio schłodzone w lodówce minimum przez 30 minut. Udekoruj listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej