Prosciutto z melonem w ziołach - Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosciutto z szynką parmeńską i melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

10 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona obierz i oczyść, pokrój w słupki.

Krok 2

Każdy kawałek owiń cieniutkim plasterkiem szynki parmeńskiej.

Krok 3

Ułóż na półmisku, skrop oliwą, możesz odrobinę doprawić. Prosciutto najlepiej smakuje uprzednio schłodzone w lodówce minimum przez 30 minut. Udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej