Prosciutto z melonem w ziołach - Zobacz na przepisy.pl

Prosciutto z szynką parmeńską i melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

10 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona obierz i oczyść, pokrój w słupki.

Krok 2

Każdy kawałek owiń cieniutkim plasterkiem szynki parmeńskiej.

Krok 3

Ułóż na półmisku, skrop oliwą, możesz odrobinę doprawić. Prosciutto najlepiej smakuje uprzednio schłodzone w lodówce minimum przez 30 minut. Udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej