
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
10 plastrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz i oczyść, pokrój w słupki.
Krok 2
Każdy kawałek owiń cieniutkim plasterkiem szynki parmeńskiej.
Krok 3
Ułóż na półmisku, skrop oliwą, możesz odrobinę doprawić. Prosciutto najlepiej smakuje uprzednio schłodzone w lodówce minimum przez 30 minut. Udekoruj listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej