Prosciutto z melonem w ziołach - Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosciutto z szynką parmeńską i melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

10 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona obierz i oczyść, pokrój w słupki.

Krok 2

Każdy kawałek owiń cieniutkim plasterkiem szynki parmeńskiej.

Krok 3

Ułóż na półmisku, skrop oliwą, możesz odrobinę doprawić. Prosciutto najlepiej smakuje uprzednio schłodzone w lodówce minimum przez 30 minut. Udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej