Prosciutto z melonem w ziołach - Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosciutto z szynką parmeńską i melonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

10 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona obierz i oczyść, pokrój w słupki.

Krok 2

Każdy kawałek owiń cieniutkim plasterkiem szynki parmeńskiej.

Krok 3

Ułóż na półmisku, skrop oliwą, możesz odrobinę doprawić. Prosciutto najlepiej smakuje uprzednio schłodzone w lodówce minimum przez 30 minut. Udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosciutto z szynką parmeńską i melonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej