Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
10 plastrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona obierz i oczyść, pokrój w słupki.
Krok 2
Każdy kawałek owiń cieniutkim plasterkiem szynki parmeńskiej.
Krok 3
Ułóż na półmisku, skrop oliwą, możesz odrobinę doprawić. Prosciutto najlepiej smakuje uprzednio schłodzone w lodówce minimum przez 30 minut. Udekoruj listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej