Przekąska z bakłażanem i ziołowym serkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana kroimy w plasterki i posypujemy pokruszoną kosteczką pietruszkową. Obsmażamy go z oby stron na oliwie.

Krok 2

Bakłażana układamy na kromkach, a na wierzch dajemy grubą warstwę serka ziołowego.

Krok 3

Wierzch można posypać świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej