Przekąska z bakłażanem i ziołowym serkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana kroimy w plasterki i posypujemy pokruszoną kosteczką pietruszkową. Obsmażamy go z oby stron na oliwie.

Krok 2

Bakłażana układamy na kromkach, a na wierzch dajemy grubą warstwę serka ziołowego.

Krok 3

Wierzch można posypać świeżo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z bakłazanem i serkiem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej