
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłukane bakłażany pokroić w plastry i oprószyć Delikatem Knorr. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Po tym czasie odsącz bakłażany na ręczniku papierowym i oprósz pieprzem.
Krok 3
Mozzarelle pokrój na plastry i przełóż nimi bakłażana.
Krok 4
Żółty ser zetrzeć na tarce i posypać wierzch bakłażanów. Oprósz tymiankiem.
Krok 5
Bakłażany zapiekać 20 minut w 220 stopniach w filii aluminiowej lub papierze do pieczenia. Podawać na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej