
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłukane bakłażany pokroić w plastry i oprószyć Delikatem Knorr. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Po tym czasie odsącz bakłażany na ręczniku papierowym i oprósz pieprzem.
Krok 3
Mozzarelle pokrój na plastry i przełóż nimi bakłażana.
Krok 4
Żółty ser zetrzeć na tarce i posypać wierzch bakłażanów. Oprósz tymiankiem.
Krok 5
Bakłażany zapiekać 20 minut w 220 stopniach w filii aluminiowej lub papierze do pieczenia. Podawać na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























