
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
2 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłukane bakłażany pokroić w plastry i oprószyć Delikatem Knorr. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Po tym czasie odsącz bakłażany na ręczniku papierowym i oprósz pieprzem.
Krok 3
Mozzarelle pokrój na plastry i przełóż nimi bakłażana.
Krok 4
Żółty ser zetrzeć na tarce i posypać wierzch bakłażanów. Oprósz tymiankiem.
Krok 5
Bakłażany zapiekać 20 minut w 220 stopniach w filii aluminiowej lub papierze do pieczenia. Podawać na gorąco.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej