Zapiekanka z bakłażanem i mozzarellą: przekładana | Przepisy.pl pixel

Przekładany bakłażan

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

200 gramów

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłukane bakłażany pokroić w plastry i oprószyć Delikatem Knorr. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Po tym czasie odsącz bakłażany na ręczniku papierowym i oprósz pieprzem.

Krok 3

Mozzarelle pokrój na plastry i przełóż nimi bakłażana.

Krok 4

Żółty ser zetrzeć na tarce i posypać wierzch bakłażanów. Oprósz tymiankiem.

Krok 5

Bakłażany zapiekać 20 minut w 220 stopniach w filii aluminiowej lub papierze do pieczenia. Podawać na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej