Zapiekanka z bakłażanem i mozzarellą: przekładana | Przepisy.pl pixel

Przekładany bakłażan

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

2 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłukane bakłażany pokroić w plastry i oprószyć Delikatem Knorr. Odstaw na 30 minut.

Krok 2

Po tym czasie odsącz bakłażany na ręczniku papierowym i oprósz pieprzem.

Krok 3

Mozzarelle pokrój na plastry i przełóż nimi bakłażana.

Krok 4

Żółty ser zetrzeć na tarce i posypać wierzch bakłażanów. Oprósz tymiankiem.

Krok 5

Bakłażany zapiekać 20 minut w 220 stopniach w filii aluminiowej lub papierze do pieczenia. Podawać na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekładany bakłażan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zapiekana mozzarella
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej