przekładany murzynek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

51 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

0.5 szklanki

2 szklanki

5 sztuk

1 łyżka

0.5 litra

10 łyżek

2 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować wodę, kakao, Kasię i cukier. Gdy przyestygnie, dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia.

Krok 2

Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą.

Krok 3

Upiec i przestudzić. Przekroić na 2 placki.

Krok 4

Śmietanę ubić z cukrem.

Krok 5

Galaretki rozpuść we wrzącej wodzie.

Krok 6

Tężejąca galaretkę dodawać do ubitej śmietany, ciągle ucierając. Ciasto przełożyć masą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • przekładany murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • przekładany murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • przekładany murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • przekładany murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • przekładany murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • przekładany murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • przekładany murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej