przekładany murzynek

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

6

51 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szklanka

5 sztuk

2 szklanki

0.5 litra

3 łyżki

10 łyżek

2 opakowania

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować wodę, kakao, Kasię i cukier. Gdy przyestygnie, dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia.

Krok 2

Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą.

Krok 3

Upiec i przestudzić. Przekroić na 2 placki.

Krok 4

Śmietanę ubić z cukrem.

Krok 5

Galaretki rozpuść we wrzącej wodzie.

Krok 6

Tężejąca galaretkę dodawać do ubitej śmietany, ciągle ucierając. Ciasto przełożyć masą.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

Zobacz również