
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 garść
1 łyżeczka
250 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
0.25 łyżeczki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wsyp do garnka 100 g kaszy i zalej 200 ml mleka kokosowego. Resztę (50ml) mleka zosTanie wykorzystane później.
Krok 2
Zagotuje kaszę, a następnie zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu przez 10 min. Po ugotowaniu najlepiej kaszę wrzucić pod pościel na kolejne 10 min!
Krok 3
W czasie gdy gotuje się kasza wsyp na suchą patelnię: - pokruszone orzechy(polecam włoskie, laskowe lub migdały), - sezam, - mak.
Krok 4
Podpraż do momentu gdy sezam zacznie się błyszczeć jak w sezamkach ;) (ale mieszaj czasem i uważaj żeby nie przypalić). *) Na samym końcu prażenia można dodać kokos jeśli ktoś lubi. Tylko uwaga bo szybko się zarumienia.
Krok 5
Zdejmij z patelnij podprazone składniki.
Krok 6
Nałóż na patelnię olej kokosowy.
Krok 7
Dodaj obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę gruszkę. Smaż 30 s.
Krok 8
Dodaj do gruszki banana pokrojonego w kostkę i smaż razem kolejne 30 s.
Krok 9
Posyp owoce cynamonem i smaż 10 s.
Krok 10
Dolej pozostałe 50 ml mleka kokosowego na patelnię żeby się podgrzało.
Krok 11
Wyjmij kaszę z pod pościeli i wymieszaj wszystkie składniki razem w garnku i nałóż do miseczek. Możesz też nałożyć do miseczek najpierw kaszę, następnie owoce z patwlni, a na samym końcu prażone składniki.
Krok 12
Posyp rodzynkami ;).
Krok 13
Smacznego!

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























