Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu

Autor: Klaudia Błażków

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

250 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

4 sztuki

15 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu kroimy w kosteczkę, zalewamy sosem sojowym i posypujemy przyprawą do gyrosa Knorr. Odstawiamy na kilka h, żeby smak "przeszedł".

Krok 2

Makaron oraz pokrojonego w różyczki brokuła gotujemy w osobnych garnkach.

Krok 3

Cebulę z czosnkiem smażymy na oleju aż do zeszklenia. Dodajemy zamarynowane tofu i smażymy około 3 minuty. Wyłączamy gaz. Dorzucamy ugotowane różyczki brokuła, posiekane w paski pomidory, oliwki, przyprawy oraz jogurt grecki.

Krok 4

Całość mieszamy z ugotowanym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej