Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu

Autor: Klaudia Błażków

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

250 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

4 sztuki

15 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tofu kroimy w kosteczkę, zalewamy sosem sojowym i posypujemy przyprawą do gyrosa Knorr. Odstawiamy na kilka h, żeby smak "przeszedł".

Krok 2

Makaron oraz pokrojonego w różyczki brokuła gotujemy w osobnych garnkach.

Krok 3

Cebulę z czosnkiem smażymy na oleju aż do zeszklenia. Dodajemy zamarynowane tofu i smażymy około 3 minuty. Wyłączamy gaz. Dorzucamy ugotowane różyczki brokuła, posiekane w paski pomidory, oliwki, przyprawy oraz jogurt grecki.

Krok 4

Całość mieszamy z ugotowanym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej