Makaron w sosie brokułowym i wędzonym tofu
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżki
250 gramów
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
4 sztuki
15 sztuk
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tofu kroimy w kosteczkę, zalewamy sosem sojowym i posypujemy przyprawą do gyrosa Knorr. Odstawiamy na kilka h, żeby smak "przeszedł".
Krok 2
Makaron oraz pokrojonego w różyczki brokuła gotujemy w osobnych garnkach.
Krok 3
Cebulę z czosnkiem smażymy na oleju aż do zeszklenia. Dodajemy zamarynowane tofu i smażymy około 3 minuty. Wyłączamy gaz. Dorzucamy ugotowane różyczki brokuła, posiekane w paski pomidory, oliwki, przyprawy oraz jogurt grecki.
Krok 4
Całość mieszamy z ugotowanym makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do gyrosa Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej