
Składniki
100 gramów
30 gramów
50 gramów
3 szczypty
30 gramów
10 plastrów
1 plaster
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj na patelni ryż
Krok 2
Wymieszaj tuńczyka, kukurydzę, pieprz cytrynowy, majonez i sos sojowy
Krok 3
Na faremce do onigiri ułóż najpierw warstwę ryżu, potem tuńczyka z dodatkami i kolejną warstwę ryżu
Krok 4
Pokrój nori na cienkie paski i udekoruj onigiri, możesz do smaku posypać pieprzem cytrynowym, jeśli chcesz dodaj też ogórka jako dekorację
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Lemon
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej