
Składniki
100 gramów
30 gramów
50 gramów
3 szczypty
30 gramów
10 plastrów
1 plaster
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj na patelni ryż
Krok 2
Wymieszaj tuńczyka, kukurydzę, pieprz cytrynowy, majonez i sos sojowy
Krok 3
Na faremce do onigiri ułóż najpierw warstwę ryżu, potem tuńczyka z dodatkami i kolejną warstwę ryżu
Krok 4
Pokrój nori na cienkie paski i udekoruj onigiri, możesz do smaku posypać pieprzem cytrynowym, jeśli chcesz dodaj też ogórka jako dekorację
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej