
Składniki
100 gramów
30 gramów
50 gramów
3 szczypty
30 gramów
10 plastrów
1 plaster
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj na patelni ryż
Krok 2
Wymieszaj tuńczyka, kukurydzę, pieprz cytrynowy, majonez i sos sojowy
Krok 3
Na faremce do onigiri ułóż najpierw warstwę ryżu, potem tuńczyka z dodatkami i kolejną warstwę ryżu
Krok 4
Pokrój nori na cienkie paski i udekoruj onigiri, możesz do smaku posypać pieprzem cytrynowym, jeśli chcesz dodaj też ogórka jako dekorację
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Lemon
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































