Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą

Autor: Martyna

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

30 gramów

50 gramów

3 szczypty

30 gramów

10 plastrów

1 plaster

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj na patelni ryż

Krok 2

Wymieszaj tuńczyka, kukurydzę, pieprz cytrynowy, majonez i sos sojowy

Krok 3

Na faremce do onigiri ułóż najpierw warstwę ryżu, potem tuńczyka z dodatkami i kolejną warstwę ryżu

Krok 4

Pokrój nori na cienkie paski i udekoruj onigiri, możesz do smaku posypać pieprzem cytrynowym, jeśli chcesz dodaj też ogórka jako dekorację

Tagi:Impreza
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej