Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą

Autor: Martyna

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

30 gramów

50 gramów

3 szczypty

30 gramów

10 plastrów

1 plaster

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj na patelni ryż

Krok 2

Wymieszaj tuńczyka, kukurydzę, pieprz cytrynowy, majonez i sos sojowy

Krok 3

Na faremce do onigiri ułóż najpierw warstwę ryżu, potem tuńczyka z dodatkami i kolejną warstwę ryżu

Krok 4

Pokrój nori na cienkie paski i udekoruj onigiri, możesz do smaku posypać pieprzem cytrynowym, jeśli chcesz dodaj też ogórka jako dekorację

Tagi:Impreza
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej