Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą

Autor: Martyna

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

30 gramów

50 gramów

3 szczypty

30 gramów

10 plastrów

1 plaster

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj na patelni ryż

Krok 2

Wymieszaj tuńczyka, kukurydzę, pieprz cytrynowy, majonez i sos sojowy

Krok 3

Na faremce do onigiri ułóż najpierw warstwę ryżu, potem tuńczyka z dodatkami i kolejną warstwę ryżu

Krok 4

Pokrój nori na cienkie paski i udekoruj onigiri, możesz do smaku posypać pieprzem cytrynowym, jeśli chcesz dodaj też ogórka jako dekorację

Tagi:Impreza
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej