Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą

Autor: Martyna

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

30 gramów

50 gramów

3 szczypty

30 gramów

10 plastrów

1 plaster

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj na patelni ryż

Krok 2

Wymieszaj tuńczyka, kukurydzę, pieprz cytrynowy, majonez i sos sojowy

Krok 3

Na faremce do onigiri ułóż najpierw warstwę ryżu, potem tuńczyka z dodatkami i kolejną warstwę ryżu

Krok 4

Pokrój nori na cienkie paski i udekoruj onigiri, możesz do smaku posypać pieprzem cytrynowym, jeśli chcesz dodaj też ogórka jako dekorację

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Onigiri z tuńczykiem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej