Pstrąg z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

50 gramów

50 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Orzechy sparz, obierz ze skórki, zetrzyj i utrzyj z winem i ketchupem.

Krok 5

Rozgrzej tłuszcz i włóż pstrągi.

Krok 6

Gdy będą już przyrumienione obłóż orzechami i zapiecz w piekarniku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Stroganoff wieprzowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej