Pstrąg z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

41

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

50 gramów

50 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Orzechy sparz, obierz ze skórki, zetrzyj i utrzyj z winem i ketchupem.

Krok 5

Rozgrzej tłuszcz i włóż pstrągi.

Krok 6

Gdy będą już przyrumienione obłóż orzechami i zapiecz w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej