Pstrąg z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

50 gramów

50 mililitrów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatrosz pstrągi przecinając je wzdłuż brzucha. Wnętrzności wyjmuj tak, aby nie uszkodzić woreczka żółciowego. Następnie wyciągnij oczy i skrzela.

Krok 2

Ryby dokładnie umyj i osusz.

Krok 3

Przypraw i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Orzechy sparz, obierz ze skórki, zetrzyj i utrzyj z winem i ketchupem.

Krok 5

Rozgrzej tłuszcz i włóż pstrągi.

Krok 6

Gdy będą już przyrumienione obłóż orzechami i zapiecz w piekarniku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron z sosem arrabiata
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej