Pulchny placek drożdżowy z czarną porzeczką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

201 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

50 gramów

1 szklanka

100 gramów

3 sztuki

150 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

1 opakowanie

kruszonka:

150 gramów

90 gramów

70 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru. Dodać letnie mleko.

Krok 2

Kasię stopić. Wyrośnięty zaczyn wlać do pozostałych składników. Wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia.

Krok 3

Rozwałkować. Wyłożyć na blachę, wysypać na wierzch umyte, osączone czarne porzeczki.

Krok 4

Posypać kruszonką, która powstanie po zagnieceniu składników na kruszonkę.

Krok 5

Po upieczeniu i ostygnięciu placek polać lukrem. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulchny placek drożdżowy z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulchny placek drożdżowy z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulchny placek drożdżowy z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulchny placek drożdżowy z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulchny placek drożdżowy z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulchny placek drożdżowy z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulchny placek drożdżowy z czarną porzeczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej