Pyszne Fale Dunaju

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

25 dekagramów

30 dekagramów

6 sztuk

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

krem:

2 opakowania

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać mleko i utrzeć. Ciasto podzielić na dwie części, do białej dodać 2/3 piany z białek, do drugiej kakao i resztę piany. Delikatnie wymieszać.

Krok 2

Do foremki wylać ciasto białe, na nie ciemne i wyrównać. Ułożyć ćwiartki jabłek lekko wciskając grubszą stroną. Upiec.

Krok 3

Ugotować budynie w 2 szklankach mleka z cukrem. Kasię utrzeć do białości i dodawać stopniowo budyń. Wyłożyć na ciasto, na krem dać owoce i wyłożyć galaretki (rozrobione wg przepisu i lekko stężałe). Wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszne Fale Dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszne Fale Dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszne Fale Dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszne Fale Dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszne Fale Dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszne Fale Dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszne Fale Dunaju - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Strudel jabłkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej