PYSZNE ROGALIKI Z BUDYNIEM

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

3 dekagramy

2 łyżki

1 opakowanie

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

MĄKĘ POSIEKAĆ NOŻEM W MISCE Z KASIĄ I CUKRAMI. DROŻDŻE ROZKRUSZYĆ W ŚMIETANIE I WYMIESZAĆ. WSZYSTKIE SKŁADNIKI POŁĄCZYĆ I ZAGNIEŚĆ CIASTO.

Krok 2

BUDYŃ UGOTOWAĆ NA GĘSTO I OSTUDZIĆ. CIASTO ROZWAŁKOWAĆ NA PASKI O SZER. 5 CM I POWYCINAĆ TRÓJKĄTY. NA KAŻDY TRÓJKĄT NAŁOŻYĆ NA ŚRODEK TROCHĘ BUDYNIU I ZAWINĄĆ FORMUJĄC ROGALE.

Krok 3

UŁOŻYĆ NA BLASZCE . WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NA 180 STOPNI I PIEC 15 MINUT. UPIECZONE ROGALKI Z BUDYNIEM POSYPAĆ CUKREM PUDREM.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PYSZNE ROGALIKI Z BUDYNIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PYSZNE ROGALIKI Z BUDYNIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PYSZNE ROGALIKI Z BUDYNIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PYSZNE ROGALIKI Z BUDYNIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PYSZNE ROGALIKI Z BUDYNIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PYSZNE ROGALIKI Z BUDYNIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PYSZNE ROGALIKI Z BUDYNIEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej