
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
4 sztuki
1 łyżeczka
4 łyżki
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz pomidory. Obierz i pokrój. Oczyść i pokrój cebule oraz paprykę. Cukinię umyj i pokrój ze skórką.
Krok 2
Rozgrzej 3 łyżki oliwy i podsmaż cukinię oraz cebulę. Dodaj paprykę oraz odsączoną kukurydzę i smaż chwilę.
Krok 3
Wsyp ryż, wlej 1/2 litra wody i duś pod przykryciem, aż ryż będzie miękki. Przypraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej