Risotto z cukinią i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z cukinią i kukurydzą

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

4 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory. Obierz i pokrój. Oczyść i pokrój cebule oraz paprykę. Cukinię umyj i pokrój ze skórką.

Krok 2

Rozgrzej 3 łyżki oliwy i podsmaż cukinię oraz cebulę. Dodaj paprykę oraz odsączoną kukurydzę i smaż chwilę.

Krok 3

Wsyp ryż, wlej 1/2 litra wody i duś pod przykryciem, aż ryż będzie miękki. Przypraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej