Risotto z cukinią i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z cukinią i kukurydzą

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

4 sztuki

1 łyżeczka

4 łyżki

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory. Obierz i pokrój. Oczyść i pokrój cebule oraz paprykę. Cukinię umyj i pokrój ze skórką.

Krok 2

Rozgrzej 3 łyżki oliwy i podsmaż cukinię oraz cebulę. Dodaj paprykę oraz odsączoną kukurydzę i smaż chwilę.

Krok 3

Wsyp ryż, wlej 1/2 litra wody i duś pod przykryciem, aż ryż będzie miękki. Przypraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej