Risotto z cukinią i kukurydzą

Autor: natalina4 natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory. Obierz i pokrój. Oczyść i pokrój cebule oraz paprykę. Cukinię umyj i pokrój ze skórką.

Krok 2

Rozgrzej 3 łyżki oliwy i podsmaż cukinię oraz cebulę. Dodaj paprykę oraz odsączoną kukurydzę i smaż chwilę.

Krok 3

Wsyp ryż, wlej 1/2 litra wody i duś pod przykryciem, aż ryż będzie miękki. Przypraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej