
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
4 sztuki
1 łyżeczka
4 łyżki
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sparz pomidory. Obierz i pokrój. Oczyść i pokrój cebule oraz paprykę. Cukinię umyj i pokrój ze skórką.
Krok 2
Rozgrzej 3 łyżki oliwy i podsmaż cukinię oraz cebulę. Dodaj paprykę oraz odsączoną kukurydzę i smaż chwilę.
Krok 3
Wsyp ryż, wlej 1/2 litra wody i duś pod przykryciem, aż ryż będzie miękki. Przypraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej