Risotto z cukinią i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z cukinią i kukurydzą

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

100 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sparz pomidory. Obierz i pokrój. Oczyść i pokrój cebule oraz paprykę. Cukinię umyj i pokrój ze skórką.

Krok 2

Rozgrzej 3 łyżki oliwy i podsmaż cukinię oraz cebulę. Dodaj paprykę oraz odsączoną kukurydzę i smaż chwilę.

Krok 3

Wsyp ryż, wlej 1/2 litra wody i duś pod przykryciem, aż ryż będzie miękki. Przypraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z cukinią i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej