Rogaliki z ciasta francuskiego

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu (zmniejszając nieco mleka) ostudzić.

Krok 2

Ciasto pokroić na trójkąty. U podstawy nakładać po łyżeczce zimnego budyniu, zwijać i sklejać.

Krok 3

Rozłożyć na blasze, posmarować rozmąconym białkiem z jajka i piec w tem. 200*C około 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej