Rogaliki z lukrem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

1 łyżka

1 słoik

1

1 szczypta

lukier:

15 dekagramów

3 łyżki

2 łyżki

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Mąkę posiekaj z margaryną, dodaj cukier puder, sól, żółtka i śmietanę.

Krok 3

Wymieszaj wszystko nożem i szybko zagnieć ciasto.

Krok 4

Wstaw do lodówki na godzinę.

Krok 5

Potem rozwałkuj na grubość 1/2 cm i pokrój na kwadraty.

Krok 6

Każdy kwadrat przekrój po przekątnej, posmaruj masą makową i zwiń w rogaliki.

Krok 7

Ułóż je na blasze, oprósz mąką.

Krok 8

Upiecz.

Krok 9

Przygotuj lukier z cukru pudru, soku cytrynowego i gorącej wody.

Krok 10

Energicznie utrzyj na gładką, lśniącą masę.

Krok 11

Rogaliki wyjmij z piekarnika, przestudź, polej lukrem i posyp grubym cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rogaliki z lukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rogaliki z lukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rogaliki z lukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rogaliki z lukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rogaliki z lukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rogaliki z lukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rogaliki z lukrem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Sernik z gruszką
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej