
Składniki
600 gramów
1
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
2
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj dwa jajka na twardo. Mięso pokrój na plastry, rozbij. Na zwilżonej wodą stolnicy ułóż je w prostokąt (plastry mają na siebie nieco nachodzić).
Krok 2
Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na oleju. Mięso mielone wymieszaj z Fixem Knorr.
Krok 3
Gotowa masę rozsmaruj na rozłożonym mięsie, ułóż na niej połówki jaj, zroluj (wzdłuż dłuższego boku) i zwiąż grubymi nićmi.
Krok 4
Gotowa roladę oprósz delikatnie mąką, zrumień na oliwie w rondlu, dodaj wodę, esencję Knorr i grzyby - duś pod przykryciem ok. 1 godziny. Na 20 minut przed końcem duszenia włóż pokrojone w kostkę warzywa. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjmij z wywaru, usuń nitkę, pokrój je w plastry i obłóż warzywami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej