Rolada "niedzielna" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada "niedzielna"

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

2

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj dwa jajka na twardo. Mięso pokrój na plastry, rozbij. Na zwilżonej wodą stolnicy ułóż je w prostokąt (plastry mają na siebie nieco nachodzić).

Krok 2

Cebulę drobno posiekaj, podsmaż na oleju. Mięso mielone wymieszaj z Fixem Knorr.

Krok 3

Gotowa masę rozsmaruj na rozłożonym mięsie, ułóż na niej połówki jaj, zroluj (wzdłuż dłuższego boku) i zwiąż grubymi nićmi.

Krok 4

Gotowa roladę oprósz delikatnie mąką, zrumień na oliwie w rondlu, dodaj wodę, esencję Knorr i grzyby - duś pod przykryciem ok. 1 godziny. Na 20 minut przed końcem duszenia włóż pokrojone w kostkę warzywa. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjmij z wywaru, usuń nitkę, pokrój je w plastry i obłóż warzywami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada "niedzielna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada "niedzielna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada "niedzielna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada "niedzielna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada "niedzielna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada "niedzielna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada "niedzielna" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada "niedzielna" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej