ROLADA WAFLOWA Z BANANEM

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody.

Krok 2

Kasię zagotować z cukrem. Wkruszyć herbatniki i 2 wafle.

Krok 3

Dodać ciepłą rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszać.

Krok 4

Rozłożyć 2 wafle i posmarować gorącą masą.

Krok 5

Poczekać chwilę dla zmięknięcia wafli, zwijać razem z bananem.

Krok 6

Rolady owinąć w papier po waflach i schłodzić. Z przepisu wychodzą 2 rolady.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ROLADA WAFLOWA Z BANANEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ROLADA WAFLOWA Z BANANEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ROLADA WAFLOWA Z BANANEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ROLADA WAFLOWA Z BANANEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ROLADA WAFLOWA Z BANANEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ROLADA WAFLOWA Z BANANEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ROLADA WAFLOWA Z BANANEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - ROLADA WAFLOWA Z BANANEMROLADA WAFLOWA Z BANANEM

Gdy słyszycie o deserze z waflami, zwykle na myśl przychodzi tradycyjny pischinger, czyli torcik z masą czekoladowo – orzechową. Dziś mamy dla was inną propozycję na wykorzystanie popularnych andrutów. Jest nią rolada waflowa z bananem. Oryginalny wygląd i niepowtarzalny smak to cechy wyróżniające ten deser. Banan, zawinięty w wilgotne andruty z aksamitną masą, z pewnością przypadnie wam do gustu. Rolada bananowa z wafli ma jeszcze jeden atut – nie wymaga pieczenia i czasochłonnego przygotowania.

Dla kogo?

Rolada z wafla z bananem to propozycja dla każdego, kto lubi domowe desery o nietuzinkowym wyglądzie i głębokim smaku.

Na jaką okazję?

Rolada z bananami doskonale sprawdzi się w roli imprezowego deseru.

Czy wiesz, że?

Na rynku znajdziecie co najmniej kilka rodzajów wafli. Najpopularniejsza jest wersja tortowa, w formie okrągłych arkuszy, wykorzystywanych do przygotowywania deserów. Odmianą wafla są także kubki do lodów, które spotkacie w każdej cukierni.

Dla urozmaicenia:

Roladę, przed podaniem, możecie ozdobić cienkimi plasterkami banana.