Rolada z polędwicy wołowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z polędwicy wołowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

20 sztuk

300 gramów

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę dopraw i rozbij.

Krok 2

Boczek pokrój w drobną kostkę i usmaż na maśle.

Krok 3

Na rozbitą polędwicę połóż boczek i oczyszczone listki szpinaku, po czym zwiń roladę i zwiąż sznurkiem.

Krok 4

Polej odrobiną oleju, zawiń w folię i włóż do brytfanki. Upiecz.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej