Rolada z polędwicy wołowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z polędwicy wołowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

20 sztuk

300 gramów

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę dopraw i rozbij.

Krok 2

Boczek pokrój w drobną kostkę i usmaż na maśle.

Krok 3

Na rozbitą polędwicę połóż boczek i oczyszczone listki szpinaku, po czym zwiń roladę i zwiąż sznurkiem.

Krok 4

Polej odrobiną oleju, zawiń w folię i włóż do brytfanki. Upiecz.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zapiekanka z cukinii
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej