Rolada z polędwicy wołowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z polędwicy wołowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

20 sztuk

300 gramów

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę dopraw i rozbij.

Krok 2

Boczek pokrój w drobną kostkę i usmaż na maśle.

Krok 3

Na rozbitą polędwicę połóż boczek i oczyszczone listki szpinaku, po czym zwiń roladę i zwiąż sznurkiem.

Krok 4

Polej odrobiną oleju, zawiń w folię i włóż do brytfanki. Upiecz.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Naleśniki ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej