
Składniki
null
null
null
20 sztuk
300 gramów
null
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę dopraw i rozbij.
Krok 2
Boczek pokrój w drobną kostkę i usmaż na maśle.
Krok 3
Na rozbitą polędwicę połóż boczek i oczyszczone listki szpinaku, po czym zwiń roladę i zwiąż sznurkiem.
Krok 4
Polej odrobiną oleju, zawiń w folię i włóż do brytfanki. Upiecz.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej