Rolada z polędwicy wołowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

20 sztuk

300 gramów

null

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę dopraw i rozbij.

Krok 2

Boczek pokrój w drobną kostkę i usmaż na maśle.

Krok 3

Na rozbitą polędwicę połóż boczek i oczyszczone listki szpinaku, po czym zwiń roladę i zwiąż sznurkiem.

Krok 4

Polej odrobiną oleju, zawiń w folię i włóż do brytfanki. Upiecz.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z polędwicy wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej