Rolady wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolady wieprzowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

1 łyżka

100 gramów

null

2 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij tłuczkiem i przypraw z każdej strony Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2

Posmaruj je (z jednej strony) cienką warstwą musztardy.

Krok 3

Ogórki i boczek pokrój w małą kostkę i połącz je z tartym serem.

Krok 4

Farsz ułóż na kotletach i zwiń w roladki. Zepnij je wykałaczkami.

Krok 5

Rozgrzej oliwę na patelni i smaż rolady na małym ogniu, aż staną się miękkie. W trakcie smażenia można dolać wody, żeby nic się nie przypaliło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolady wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej