
Składniki
100 gramów
null
1 łyżka
100 gramów
null
2 łyżki
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij tłuczkiem i przypraw z każdej strony Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Posmaruj je (z jednej strony) cienką warstwą musztardy.
Krok 3
Ogórki i boczek pokrój w małą kostkę i połącz je z tartym serem.
Krok 4
Farsz ułóż na kotletach i zwiń w roladki. Zepnij je wykałaczkami.
Krok 5
Rozgrzej oliwę na patelni i smaż rolady na małym ogniu, aż staną się miękkie. W trakcie smażenia można dolać wody, żeby nic się nie przypaliło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej