Ryba "po japońsku" z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po japońsku

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

2 szklanki

1 szklanka

6 łyżek

3 ziarna

1 sztuka

3 łyżeczki

6 łyżeczek

2 łyżki

25 dekagramów

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 2

Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.

Krok 3

W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba po japońskuRyba po japońsku

Jeśli jesteś miłośnikiem egzotycznych smaków, na pewno polubisz rybę po japońsku. To smaczne, aromatyczne danie możesz przygotować na obiad, kolację lub potraktować jako oryginalną przekąskę podczas imprezy czy wieczornego spotkania z przyjaciółmi. Filet z sandacza (lub innej białej ryby) panierowany w cieście naleśnikowym, z dodatkiem słodko-kwaśnego sosu oraz papryki konserwowej, korniszonów i cebuli będzie orientalnym punktem Twojego menu. Podawany na zimno bardzo dobrze komponuje się z sałatką ryżową, małymi pszennymi bułkami lub białym pieczywem w formie tostów. Ryba pokrojona przed panierowaniem na nieduże kawałki może być również podawana w niewielkich miseczkach, tak aby każdy gość mógł zabrać od razu gotową porcję. Każdą miseczkę możesz przyozdobić wtedy plasterkiem cytryny i koperkiem. Rybę i warzywa układa się warstwowo, dlatego potrawa efektownie prezentuje się w naczyniach z białego szkła. Masz ochotę na oryginalną przekąskę? Przygotuj rybę po japońsku według naszego przepisu!