Ryba "po japońsku" z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po japońsku

Autor: olakrr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

2 szklanki

1 szklanka

6 łyżek

3 ziarna

1 sztuka

3 łyżeczki

6 łyżeczek

2 łyżki

25 dekagramów

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 2

Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.

Krok 3

W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po japońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba po japońskuRyba po japońsku

Jeśli jesteś miłośnikiem egzotycznych smaków, na pewno polubisz rybę po japońsku. To smaczne, aromatyczne danie możesz przygotować na obiad, kolację lub potraktować jako oryginalną przekąskę podczas imprezy czy wieczornego spotkania z przyjaciółmi. Filet z sandacza (lub innej białej ryby) panierowany w cieście naleśnikowym, z dodatkiem słodko-kwaśnego sosu oraz papryki konserwowej, korniszonów i cebuli będzie orientalnym punktem Twojego menu. Podawany na zimno bardzo dobrze komponuje się z sałatką ryżową, małymi pszennymi bułkami lub białym pieczywem w formie tostów. Ryba pokrojona przed panierowaniem na nieduże kawałki może być również podawana w niewielkich miseczkach, tak aby każdy gość mógł zabrać od razu gotową porcję. Każdą miseczkę możesz przyozdobić wtedy plasterkiem cytryny i koperkiem. Rybę i warzywa układa się warstwowo, dlatego potrawa efektownie prezentuje się w naczyniach z białego szkła. Masz ochotę na oryginalną przekąskę? Przygotuj rybę po japońsku według naszego przepisu!