PRZEPISY.PL

Ryba po japońsku

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • filet z białej ryby, np. sandacz1 kg
  • papryka konserwowa słoik1 opak
  • korniszony słoik1 opak
  • curry2 łyżki
  • woda2 szklanki
  • olej1 szklanka
  • ocet6 łyżek
  • ziele angielskie3 ziarna
  • liść laurowy1 szt
  • ketchup3 łyżeczki
  • cukier6 łyżeczek
  • Krok 1

    Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.
  • Krok 2

    Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.
  • Krok 3

    W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

330
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
151
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Średnie
968
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
0
osób dodało do Mniamlisty
15''
6
Łatwe