Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: olakrr

Ryba po japońsku - składniki:

  • filet z białej ryby, np. sandacz - 1 kilogram
  • papryka konserwowa słoik - 1 opakowanie
  • korniszony słoik - 1 opakowanie
  • curry - 2 łyżki
  • woda - 2 szklanki
  • olej - 1 szklanka
  • ocet - 6 łyżek
  • ziele angielskie - 3 ziarna
  • liść laurowy - 1 sztuka
  • ketchup - 3 łyżeczki
  • cukier - 6 łyżeczek
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • mąka pszenna - 25 dekagramów
  • mleko - 1 szklanka
  • woda mineralna gazowana - 1 szklanka
  • jajko - 2 sztuki
  • sól - 1 szczypta
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 3 szczypty

Ryba po japońsku - Sposób przygotowania:

  1. Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.
  2. Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.
  3. W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA PO JAPOŃSKU - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z mąki, mleka, gazowanej wody, jajek i soli robimy ciasto naleśnikowe. Rybę kroimy na nieduże kawałki przyprawiamy Delikatem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie zanurzamy w cieście, smażymy na złoto. Odstawiamy do ostygnięcia.

2

Sos: curry, wodę, olej, ocet, ziele angielskie, liść laurowy, ketchup, cukier i koncentrat mieszamy i zagotowujemy. Cebulę kroimy w pióra lub talarki, smażymy aż się zeszkli. Paprykę kroimy w paseczki, korniszony w kostkę. Mieszamy z usmażoną cebulą.

3

W misie układamy warstwami na przemian rybę i warzywa, zalewamy sosem. Podajemy na zimno z białym pieczywem.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Neapolitańskie spaghetti z pomidorami i szpinakiem, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Rozmarynowo-cytrynowa ryba w boczku, Gulasz z serc z warzywami, makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Barszcz biały kremowy , Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Pomarańczowe placuszki, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i kiełbasą, Przepis z zupa brokułowa -, Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą, Kasza, Salsa, Sałatki z kurczakiem, Soczysta kaczka w jabłkach i coli , Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem, Jajka, Zapiekanka rodzinna, Gulasz po polsku - VIDEO, Przepis z sałatki z ryżem, Gołąbki, Kurczak w śmietanowo-lazurowym sosie, Placek po zbójnicku wersja 1, rączka gotuje, Kapusta czerwona, dania główne ze schabu, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Mleko orzechowe, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z poledwiczki wieprzowe, sałatka z fasola, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Curry z jajek, obiad wegetariański, Przepis z pierś z kurczaka przepisy na obiad, Przepis z zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, przepis na zapiekanke z piekarnika, Makaron ze śmietaną i cukrem, Żurek, Carbonara, obiad z piersi kurczaka, Krem wiśniowy, mięso mielone, zupy na rosole, Chevapchichi z ajvarem, obiady gotowane na parze - -, sałatki z pieczarkami, Leczo, Pstrąg z grilla z chrupiącą skórką, Wyśmienity sos z tuńczyka, Zupa z żółtej papryki z bazylią i śmietaną, Sałatka z kapusty pekińskiej , Kofta kebab dogs, Potrawy wigilijne, przepis na rybę do obiadu, Grillowany bakłażan z czosnkiem , ryż z warzywami na patelnie, Tłusty czwartek, Kalafior, zupy z makaronem, Zapiekanka z makaronem II, Sałatka gyros z kurczaka, ryż z kurczakiem, Łosoś