Ryba w potrawce curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w potrawce curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 szczypta

1 pęczek

2 łyżki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Dymkę pokrój w krążki i podsmaż na maśle*. Przypraw curry i mąką.

Krok 3

Dymkę zalej mlekiem oraz bulionem, włóż rybę i gotuj przez 10 minut. Sos zagęść śmietaną, dopraw pieprzem i solą. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej