
Składniki
0.5 opakowania
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
1 szczypta
1 pęczek
2 łyżki
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Dymkę pokrój w krążki i podsmaż na maśle*. Przypraw curry i mąką.
Krok 3
Dymkę zalej mlekiem oraz bulionem, włóż rybę i gotuj przez 10 minut. Sos zagęść śmietaną, dopraw pieprzem i solą. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej