Ryba w potrawce curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w potrawce curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 szczypta

1 pęczek

2 łyżki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Dymkę pokrój w krążki i podsmaż na maśle*. Przypraw curry i mąką.

Krok 3

Dymkę zalej mlekiem oraz bulionem, włóż rybę i gotuj przez 10 minut. Sos zagęść śmietaną, dopraw pieprzem i solą. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej