Ryba w potrawce curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w potrawce curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 szczypta

1 pęczek

2 łyżki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Dymkę pokrój w krążki i podsmaż na maśle*. Przypraw curry i mąką.

Krok 3

Dymkę zalej mlekiem oraz bulionem, włóż rybę i gotuj przez 10 minut. Sos zagęść śmietaną, dopraw pieprzem i solą. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej