Ryba w potrawce curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w potrawce curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 łyżka

1 szklanka

1 szczypta

1 pęczek

2 łyżki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Dymkę pokrój w krążki i podsmaż na maśle*. Przypraw curry i mąką.

Krok 3

Dymkę zalej mlekiem oraz bulionem, włóż rybę i gotuj przez 10 minut. Sos zagęść śmietaną, dopraw pieprzem i solą. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w potrawce curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Ogórki konserwowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej