
Składniki
0.5 opakowania
1 szczypta
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
1 łyżka
1 szklanka
1 szczypta
1 pęczek
2 łyżki
700 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę umyj, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Dymkę pokrój w krążki i podsmaż na maśle*. Przypraw curry i mąką.
Krok 3
Dymkę zalej mlekiem oraz bulionem, włóż rybę i gotuj przez 10 minut. Sos zagęść śmietaną, dopraw pieprzem i solą. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej