
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
3 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa i cebulę pokrój w kostkę a paprykę w paski.
Krok 2
Następnie obtocz w jajku a potem w mące. Smaż rybę do miękkości na oleju.
Krok 3
Teraz dodaj do tego dwie łyżki syropu z ananasa, cukier, bulion, ocet, łyżkę mąki kukurydzianej, koncentrat oraz sos sojowy. Ciągle mieszając poczekaj aż sos zgęstnieje. Serwuj rybę polaną sosem.
Krok 4
Oczyszczoną rybę posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut.
Krok 5
Następnie rozgrzej łyżkę świeżego oleju rzepakowego na patelni i smaż na nim paprykę, ananasa i cebulę przez 4 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej