
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
3 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa i cebulę pokrój w kostkę a paprykę w paski.
Krok 2
Następnie obtocz w jajku a potem w mące. Smaż rybę do miękkości na oleju.
Krok 3
Teraz dodaj do tego dwie łyżki syropu z ananasa, cukier, bulion, ocet, łyżkę mąki kukurydzianej, koncentrat oraz sos sojowy. Ciągle mieszając poczekaj aż sos zgęstnieje. Serwuj rybę polaną sosem.
Krok 4
Oczyszczoną rybę posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut.
Krok 5
Następnie rozgrzej łyżkę świeżego oleju rzepakowego na patelni i smaż na nim paprykę, ananasa i cebulę przez 4 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej