Ryba w sosie słodko-kwaśnym

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa i cebulę pokrój w kostkę a paprykę w paski.

Krok 2

Następnie obtocz w jajku a potem w mące. Smaż rybę do miękkości na oleju.

Krok 3

Teraz dodaj do tego dwie łyżki syropu z ananasa, cukier, bulion, ocet, łyżkę mąki kukurydzianej, koncentrat oraz sos sojowy. Ciągle mieszając poczekaj aż sos zgęstnieje. Serwuj rybę polaną sosem.

Krok 4

Oczyszczoną rybę posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut.

Krok 5

Następnie rozgrzej łyżkę świeżego oleju rzepakowego na patelni i smaż na nim paprykę, ananasa i cebulę przez 4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej