
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
3 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa i cebulę pokrój w kostkę a paprykę w paski.
Krok 2
Następnie obtocz w jajku a potem w mące. Smaż rybę do miękkości na oleju.
Krok 3
Teraz dodaj do tego dwie łyżki syropu z ananasa, cukier, bulion, ocet, łyżkę mąki kukurydzianej, koncentrat oraz sos sojowy. Ciągle mieszając poczekaj aż sos zgęstnieje. Serwuj rybę polaną sosem.
Krok 4
Oczyszczoną rybę posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut.
Krok 5
Następnie rozgrzej łyżkę świeżego oleju rzepakowego na patelni i smaż na nim paprykę, ananasa i cebulę przez 4 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej