
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
3 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ananasa i cebulę pokrój w kostkę a paprykę w paski.
Krok 2
Następnie obtocz w jajku a potem w mące. Smaż rybę do miękkości na oleju.
Krok 3
Teraz dodaj do tego dwie łyżki syropu z ananasa, cukier, bulion, ocet, łyżkę mąki kukurydzianej, koncentrat oraz sos sojowy. Ciągle mieszając poczekaj aż sos zgęstnieje. Serwuj rybę polaną sosem.
Krok 4
Oczyszczoną rybę posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut.
Krok 5
Następnie rozgrzej łyżkę świeżego oleju rzepakowego na patelni i smaż na nim paprykę, ananasa i cebulę przez 4 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej