Ryba w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w sosie słodko-kwaśnym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

50 gramów

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ananasa i cebulę pokrój w kostkę a paprykę w paski.

Krok 2

Następnie obtocz w jajku a potem w mące. Smaż rybę do miękkości na oleju.

Krok 3

Teraz dodaj do tego dwie łyżki syropu z ananasa, cukier, bulion, ocet, łyżkę mąki kukurydzianej, koncentrat oraz sos sojowy. Ciągle mieszając poczekaj aż sos zgęstnieje. Serwuj rybę polaną sosem.

Krok 4

Oczyszczoną rybę posyp przyprawą Knorr i odstaw na 15 minut.

Krok 5

Następnie rozgrzej łyżkę świeżego oleju rzepakowego na patelni i smaż na nim paprykę, ananasa i cebulę przez 4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej