Ryż gotowany na sypko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż gotowany na sypko

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

3 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 1 litr wody i zagotuj razem z kostką Knorr.

Krok 2

Wrzuć ryż i poczekaj, aż woda ponownie się zagotuje.

Krok 3

Następnie pozostaw ryż w ciepłym garnku i przykryj. Odstaw na 10 minut. Po tym czasie ryż przemieszaj drewnianą łyżką. Tak przygotowany ryż idealnie nadaje się np. do smażenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
talerz przystawek
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej