Ryż gotowany na sypko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż gotowany na sypko

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 1 litr wody i zagotuj razem z kostką Knorr.

Krok 2

Wrzuć ryż i poczekaj, aż woda ponownie się zagotuje.

Krok 3

Następnie pozostaw ryż w ciepłym garnku i przykryj. Odstaw na 10 minut. Po tym czasie ryż przemieszaj drewnianą łyżką. Tak przygotowany ryż idealnie nadaje się np. do smażenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej