Ryż gotowany na sypko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż gotowany na sypko

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

3 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 1 litr wody i zagotuj razem z kostką Knorr.

Krok 2

Wrzuć ryż i poczekaj, aż woda ponownie się zagotuje.

Krok 3

Następnie pozostaw ryż w ciepłym garnku i przykryj. Odstaw na 10 minut. Po tym czasie ryż przemieszaj drewnianą łyżką. Tak przygotowany ryż idealnie nadaje się np. do smażenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa harira
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej