Ryż gotowany na sypko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż gotowany na sypko

Autor: martaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

3 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 1 litr wody i zagotuj razem z kostką Knorr.

Krok 2

Wrzuć ryż i poczekaj, aż woda ponownie się zagotuje.

Krok 3

Następnie pozostaw ryż w ciepłym garnku i przykryj. Odstaw na 10 minut. Po tym czasie ryż przemieszaj drewnianą łyżką. Tak przygotowany ryż idealnie nadaje się np. do smażenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż gotowany na sypko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej