
Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
1 sztuka
null
6 sztuk
2 sztuki
100 gramów
40 gramów
200 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę i czosnek posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki pokrojone w kostkę pomidory i pociętą w paseczki paprykę.
Krok 2
Wymieszaj z kawałkami fasolki i groszkiem, duś przez 20 minut na małym ogniu, po czym dopraw do smaku i przełóż warzywa do wysmarowanej tłuszczem formy do zapiekania.
Krok 3
Szynkę pokrój w kostkę, salami zaś w plasterki, kilka odłóż, resztę wędliny wymieszaj z warzywami.
Krok 4
Rozsuń farsz i zrób w nim sześć dołków, w każdy z nich bij surowe jajko i przykryj pozostałymi plasterkami salami.
Krok 5
Zapiecz potrawę przez 10 minut w piekarniku nagranym do 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej