Jajka na sposób hiszpański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka na sposób hiszpański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

1 sztuka

null

6 sztuk

2 sztuki

100 gramów

40 gramów

200 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki pokrojone w kostkę pomidory i pociętą w paseczki paprykę.

Krok 2

Wymieszaj z kawałkami fasolki i groszkiem, duś przez 20 minut na małym ogniu, po czym dopraw do smaku i przełóż warzywa do wysmarowanej tłuszczem formy do zapiekania.

Krok 3

Szynkę pokrój w kostkę, salami zaś w plasterki, kilka odłóż, resztę wędliny wymieszaj z warzywami.

Krok 4

Rozsuń farsz i zrób w nim sześć dołków, w każdy z nich bij surowe jajko i przykryj pozostałymi plasterkami salami.

Krok 5

Zapiecz potrawę przez 10 minut w piekarniku nagranym do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej