Jajka na sposób hiszpański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka na sposób hiszpański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

1 sztuka

null

6 sztuk

2 sztuki

100 gramów

40 gramów

200 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki pokrojone w kostkę pomidory i pociętą w paseczki paprykę.

Krok 2

Wymieszaj z kawałkami fasolki i groszkiem, duś przez 20 minut na małym ogniu, po czym dopraw do smaku i przełóż warzywa do wysmarowanej tłuszczem formy do zapiekania.

Krok 3

Szynkę pokrój w kostkę, salami zaś w plasterki, kilka odłóż, resztę wędliny wymieszaj z warzywami.

Krok 4

Rozsuń farsz i zrób w nim sześć dołków, w każdy z nich bij surowe jajko i przykryj pozostałymi plasterkami salami.

Krok 5

Zapiecz potrawę przez 10 minut w piekarniku nagranym do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej