
Składniki
1 sztuka
null
2 sztuki
null
1 sztuka
null
6 sztuk
2 sztuki
100 gramów
40 gramów
200 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę i czosnek posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki pokrojone w kostkę pomidory i pociętą w paseczki paprykę.
Krok 2
Wymieszaj z kawałkami fasolki i groszkiem, duś przez 20 minut na małym ogniu, po czym dopraw do smaku i przełóż warzywa do wysmarowanej tłuszczem formy do zapiekania.
Krok 3
Szynkę pokrój w kostkę, salami zaś w plasterki, kilka odłóż, resztę wędliny wymieszaj z warzywami.
Krok 4
Rozsuń farsz i zrób w nim sześć dołków, w każdy z nich bij surowe jajko i przykryj pozostałymi plasterkami salami.
Krok 5
Zapiecz potrawę przez 10 minut w piekarniku nagranym do 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej